Orange is the New Black : Netflix in de gevangenis. - Actueel Cinema

   - 

Orange is the New Black, gebaseerd op de waargebeurde biografie van Piper Kerman, toont ons hoe het er dagelijks aan toe gaat in een vrouwengevangenis. Vreemde, en soms grappige, situaties, de onvermijdelijke seksscènes, de bendeoorlogen en andere geweldexplosies… deze serie is niet voorzichtig met haar beeldtaal !

Het vierde seizoen is grimmiger en gaat verder op de gebeurtenissen van seizoen drie: de quasi kollektieve « ontsnapping » die eindigt met een plons in het water. Een geprivilegieerd ogenblik voor de meerderheid, bijna toch.

Piper mist dit moment, haar ex Alex Vause wordt op haar beurt belaagd door een moordenaar, en nog anderen genieten gewoonweg van deze « leegte » om eens een lange douche te nemen of even uit te rusten. Eens de orde terugkeert loopt alles in het honderd : de security lijkt steeds meer op dat van een militair kamp, en de gevangenis overschrijdt haar maximum aantal met overbevolking als resultaat. Richtlijnen van de nieuwe directie.

Dat is de explosieve context van deze serie, geschreven door Jenji Kohan (Weeds)… die ons nog een intense strijd belooft ! Niet te missen !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: