Warcraft : wrede oorlog of vrede en oorlog ? - Actueel Cinema

   - 

De flops

Heer en meester van de slechte film is toch wel Duitse « regisseur » Uwe Bolle. Krijgt hij een goeie game in handen dan slaagt hij er desondanks nog in alles omzeep te helpen : Alone in the Dark (wat een straf voor Christian Slater !), House of the Dead (hoofdpijn gegarandeerd !), Far Cry Warrior (een misser !) of nog BloodRayne.

Een andere « mishandelde » franchise waar we niet omheen kunnen is Resident Evil die sinds de tweede film telkens wat meer afsterft. En het ziet er niet naar uit dat het laatste hoofdstuk, Resident Evil : The Final Chapter, daar geen verandering in gaat brengen.

Nu we toch bezig zijn, waarom niet nog wat verder gaan ?: Super Mario Bros, de verschillende Street Fighter films (waaronder die met Jean-Claude Van Damme), Tekken, Silent Hill 2 : Revelation, Max Payne

De tops

Natuurlijk zit er soms ook wat goeds tussen !

We beginnen met Silent Hill, van Fransman Christophe Gans die er perfect in slaagt de griezelige sfeer van de survival horror te creëren (inclusief de nachtmerrieachtige wezens... Pyramid Head!)!

Minder goed, maar daarom nog niet slecht is Doom van Andrzej Bartkowiak, met de zware wapens en spieren van Dwayne Johnson (Fast & Furious) en Karl Urban (Star Trek).

Final Fantasy : The Spirits Within had ons destijds kunnen verleiden maar de personages zijn ietwat te stijf om overtuigend te blijven !

We eindigen met een uitzonderlijk geval, deze keer niet gebaseerd op een game maar wel met een gelijkaardige spirit : Blade II van Guillermo del Toro. Deze tweede verwerking van de half-menselijke, half-vampier superheld bevat hallucinerende vechtscènes met combo’s die toch wat doen denken aan Street Fighter.

Dit is natuurlijk maar een kleine selectie… Aarzel niet om ons te laten weten welke game films u verschrikkelijk of net geweldig vond ! (Tomb Rayder ? Prince of Persia ? Mortal Kombat ? ... )

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: