Seventh Son: fantasy met te weinig fantasie - Bespreking Cinema

   - 

Aan gevleugelde schepsels geen gebrek in Seventh Son, aan gevleugelde woorden evenmin. “Alles wat ooit zal nodig hebben, zit in jou,” vertrouwt de moeder van de jonge held hem toe voor hij op pad vertrekt met zijn nieuwe mentor. “Wees niet bang om te kijken.”

Diezelfde mentor oppert dan weer “dat het duister in je kruipt als je met het duister omgaat.” Zulke ronkende wijsheden horen nu eenmaal bij het fantasy-genre. De vele fans van Game of Thrones of Lord of the Rings weten dat.

De makers van Seventh Son hadden duidelijk een volledig boodschappenlijstje met fantasy-ingrediënten in de hand toen ze eraan begonnen. Monsters en magiërs, heksen en helden, vloeken en voorspellingen, wervelstormen en wapengekletter, de Russische regisseur Sergei Bodrov had een geweldig avontuur in gedachten. De stap tussen wens en daad is echter groter dan gedacht, en hij gaat een paar keer plat op de buik.

Het merkwaardigste aan de hele film is misschien wel de vertolking van Jeff Bridges als de norse mentor-magiër. Hij ziet er wel serieus uit maar hij praat met zijn bizarre tongeval dat je je niettemin afvraagt of hij niet stiekem de draak steekt met de hele toestand.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Seventh Son

The Seventh Son

Familie, Fantasy, Avontuur  Regie: Sergey Bodrov Met: Ben Barnes, Julianne Moore, Jeff Bridges John Gregory (Jeff Bridges) is een Spook, een persoon die vecht tegen het kwaad, en heeft eeuwen geleden de slechte en krachtige heks, Moeder Malkin (Julianne Moore), gevangen gezet. Maar nu is ze ontsnapt en ze is uit op wraak. Terwijl ze haar volgers bijeen roept, bereidt Moeder Malkin zich voor... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: