Creed : De erfenis van Rocky Balboa - Bespreking Cinema

   - 

Adonis Johnson is wees, en gaat van een opvanggezin naar een instelling voor probleemjongeren… Toegegeven, hij is inderdaad in staat zijn vuisten te laten zien bij het minste. Terwijl hij zich volop in een emotioneel conflict bevindt wordt hij gered door Mary Anne Creed, de weduwe van Apollo Creed, een uitzondelijke boxer. Adonis leert daarnaast ook nog dat de kampioen zijn biologische vader is!

Na deze turbulente periode volgt er een tijd van rust voor Adonis, die hij doorbrengt bij zijn stiefmoeder… eens het ouderlijke huis verlaten beslist hij zijn leven te wijden aan zijn passie : boksen. Hij laat alles achter om naar Philadelphia te verhuizen en te trainen bij een oude vriend en concurrent van zijn vader : Rocky Balboa. Het begin van een kruistocht.

Creed werd « eenvoudigweg » geproduceerd door Sylvester Stallone (die er eveneens in acteert) en sluit een franchise af – of meer nog, transformeert - die in 1976 (inderdaad, al 40 jaar geleden !) door Sly in het leven werd geroepen. Creed kaart ook verschillende thema’s aan : identiteit, de verweerde fysiek van vroegere boksers, de overdracht van de fakkel, de existentiële crisis van een overlevende weduwnaar, iemand die zijn vrienden verloren heeft, aan ziekte, aan liefde… Dit zijn de voornaamste thema’s die we doorheen het verhaal kunnen terugvinden… deels vastgeroest in het verleden en uitkijkend naar de toekomst. Slim, heel slim !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Creed

Creed

Actie, Drama, Avontuur  Regie: Ryan Coogler Met: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan,... Adonis Creed heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij stierf voor zijn geboorte. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis besluit naar Philadelphia te reizen naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: