The Visit : griezelvakantie bij oma en opa. - Bespreking Cinema

 

Na zijn laatste missers wilde M. Night Shyamalan terugkeren naar zijn eerste liefdes : de genrefilm. Hij schreef en produceerde deze intimistische film, die veel gelijkenissen vertoont met zijn eerste werken.

The Visit, opgenomen in found footage, dompelt de toeschouwer onder in een specifieke sfeer. Eerder uitzonderlijk, maar hier werkt deze filmtechniek fantastisch ! Het zorgt er zelfs voor dat het verhaal er realistischer op wordt.

De regisseur van Pondichéry heeft zijn scenario tot in de puntjes verzorgd en voert de toeschouwer mee in één bepaalde richting eer hem volledig te doen ontsporen, en dat is precies ook zijn handelsmerk : de plot twist. De sfeer, tegelijk licht en, paradoxaal genoeg, doorwegend, laat aan de toeschouwer toe zich volledig onder te dompelen in de wereld van de regisseur. Ondanks de soms zwaarwichtige sfeer boet Shyamalan toch niet in aan humor. Dit en de keuze van de sympathieke hoofdpersonages zorgen voor heel wat charme in The Visit en dat maakt voor Shyamalan een geslaagde comeback !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Visit

The Visit

Horror, Komedie  Regie: M. Night Shyamalan Met: Kathryn Hahn, Ed Oxenbould, Benjamin Kanes Shyamalan keert terug naar zijn roots met het ijzingwekkende verhaal van een broer en zus die een week naar de afgelegen boerderij van hun grootouders in Pensylvania worden gestuurd. Wanneer de kinderen ontdekken dat het oudere paar betrokken is bij iets zorgwekkends, zien ze de kansen om terug te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: