Marguerite: De kunst van het zelfbedrog - Bespreking Cinema

   - 

Frankrijk in de jaren 20. Terwijl de anarchisten en dadaïsten respectievelijke de politiek en de kunstwereld door elkaar schudden, werpt Marguerite Dumont haar aanzienlijke fortuin in de schaal om de lyrische zangkunst te verdedigen.

De dame koestert een intense passie voor die artistieke expressie, een manier op de onverschilligheid van haar echtgenoot en de schijnheiligheid van haar zogenaamde vrienden te compenseren. Marguerite is een zangvogeltje in een gouden kooi en organiseert geregeld concerten bij haar thuis die haar talent moeten demonstreren. Alleen heeft ze de toonvastheid van een schaap, een pijnlijke waarheid die niemand haar durft te vertellen. Waarom zou je kip met de gouden eieren ook slachten? Marguerites illusie dreigt echter uit de hand te lopen wanneer ze beslist om het beste van zichzelf te geven voor een echt publiek, op de bühne van de Parijse Opera.

Marguerite kiest voor een klassieke stijl, maar regisseur Xavier Giannoli (A l’origine) is dan ook verstandig genoeg om de sterke vertolking van Catherine Frot niet voor de voeten te lopen. De actrice is afwisselend geestig, pakkend, gekwetst, en ze gooit zich met lijf en leden op haar personage. Haar Marguerite is — onvrijwillig — een trieste clown, een vrouw op de rand van de afgrond.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Marguerite

Marguerite

Dramatische komedie  Regie: Xavier Giannoli Met: Catherine Frot, Michel Fau, André Marcon Het Parijs van de jaren '20. De steenrijke Marguerite Dumont heeft een passie voor muziek en opera. Al jaren zingt ze voor haar trouwe kennissenkring. Maar Marguerite zingt erg vals en niemand durft het haar te vertellen. Haar man en naaste familieleden laten haar in de waan. Alles wordt echter... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: