Fast & Furious 7, The Best Exotic Marigold 2, Le Journal d'une Femme de Chambre, ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview ! Zoals iedere week bieden we u een overzicht van de recentste releases en helpen we u bij het maken van de beste keuze. De wind waait hard over ons mooie koninkrijk. Dit weekend is het Pasen en de meesten kunnen genieten van een lekker lang weekend. Waarom niet eens een bioscoop binnen stappen ? Er staat weer heel wat op het programma !

We beginnen met razendsnelle bolides en de geur van verbrande banden. De saga Fast & Furious is terug met een zevende luik. Dominic Toretto (Vin Diesel) en zijn « familie » moeten het op zien te nemen tegen Deckard Shaw, die van plan is zich te wreken voor de dood van zijn broer. Volle gas vooruit, gespierde lichamen en spectaculaire stunts… een winnende combinatie verander je niet zomaar. Natuurlijk, heel diepzinnig is het allemaal niet, maar daar gaat Fast & Furious 7 dan ook niet over. Het enige doel is leuk entertainment en dat is hier ook weer een succes !

De bescheiden comedy The Best Exotic Marigold Hotel had een onverwacht succes gekend. Het is dus niet verwonderlijk dat heel het team terug is voor een vervolg : The Best Exotic Marigold 2. In dit nieuwe luik zoekt Sonny om zijn hotel uit te breiden, maar is hij ook in volle voorbereiding voor zijn huwelijk met Sunaina. De residentie voor gepensioneerden Best Exotic Marigold Hotel heeft nog maar één kamer vrij…  koppels zetten zich bij elkaar of gaan uit elkaar in deze zoete romantische komedie die ietwat aan frisheid is verloren. Enige nieuwe element is Richard Gere, die voor wat opwinding komt zorgen bij de geëxpatrieerderde zeventigers. De fans van de eerste aflevering zullen tevreden zijn hun vertrouwde personnages terug te vinden, voor de anderen ligt het wat moeilijker. Dit vervolg gaat namelijk verder op de intriges van het eerste luik.

Journal d’une Femme de Chambre is de derde cinematografische bewerking van Octave Mirbeau’s roman. Niet eenvoudig voor Benoît Jacquot om zich hieraan te wagen na Jean Renoir en Luis Beñuel. Nochtans slaagt de regisseur er aardig in. Het hoofpersonage, Célestine, wordt in deze versie veel harder en kouder neergezet. Aan u om te oordelen…

 

Na twee seizoenen dwaasheid, vinden de Foute Vrienden dat ze een vakantie verdiend hebben. En als ze dan toch samen de baan op gaan, kunnen ze daar evengoed meteen een film over maken. Strak plan, toch? Steven Goegebeur kan niet mee en daarom komt er een plaatsje vrij op de achterbank. Jeron Dewulf heeft gelukkig meer foute vrienden en nodigt Christophe Stienlet uit om mee te gaan. Velen onder ons zullen Christophe beter kennen als 'Bartje van Schuifaf'. Tot 2006 was Bartje -die kleine rosse- steun en toeverlaat van Ingeborg in het programma Schuifaf. Dit is ondertussen 8 jaar geleden, maar daar draagt Christophe nog steeds de gevolgen van. Hij wil breken met zijn verleden, maar dat blijkt niet zo makkelijk. Misschien kan deze reis met zijn nieuwe vrienden ervoor zorgen dat hij niet meer aangesproken wordt als Bartje, maar als zichzelf, Christophe. Maar dan moet hij eerst aanvaard worden door de drie vrienden natuurlijk. 
Ze reizen met hun camper en belanden zo op bekende plekken in Europa. Daar doen ze waar ze goed in zijn: mekaar plagen met genante opdrachten. 

Last but not least zijn twee films voor de allerkleinsten : Home en Dummie de Mummie. Home (van de makers van Dragons en The Croods) gaat over de Boovs, kleine gekke aliens met grote hoofden die op Aarde komen wonen om te ontsnappen aan de dreigende Gorgs. Een van hen, Oh, gaat per ongeluk hun schuilplaats kenbaar maken… met alle gevolgen vandien. Leuke grappen en personages. Home zal zeker in de smaak vallen bij uw allerkleinsten. Daarnaast is er nog de Nederlandse productie Dummie de Mummie. Na een vreemd voorval wordt een mummie weer tot leven gewekt. Al snel wordt ze opgenomen in het gezin van Goos Guts. Maar lukt dat allemaal zomaar ? Avontuur gegarandeerd !

Benieuwd naar meer ? Ontdek dan snel onze reviews !

Tot volgende week voor meer Cinenews !

 

 Meningen

 Meer info over de films

Home

Home

 Regie: Tim JohnsonHet draait om Captain Smek de arrogante leider van de Boov, een alienras dat de Aarde kiest als hun nieuwe thuis. Ze schoppen alle mensen van de planeet af, maar een handjevol weet uit handen van de aliens te blijven. Het koppige tienermeisje Tip ontsnapt en ontmoet de irritante alien Oh die is... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel - Actueel
Actueel

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel

Na een aantal samenwerkingen in de Fast & Furious saga ontstond er een vete tussen de twee sterren, Dwayne Johnson en Vin Diesel. Er was sprake van rivaliteit, kritiek en spot via sociale media. Maar deze vete is nu officieel verleden tijd. Dwayne Johnson deed een officiële aankondiging op Twitter. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: