The Voices: Dansen op het slappe koord - Bespreking Cinema

   - 

Is The Voices om te lachen? Wil regisseur Marjane Satrapi — vooral bekend van de animatiefilm Persepolis — haar publiek doen huiveren? Of mikt ze op iets tussenin? Als The Voices een probleem heeft, dan is het dat ze het zelf niet altijd goed lijkt te weten. Wat Satrapi hier probeert, is ook niet van de poes.

Griezelkomedies doen gewoonlijk hun best om de maag van de kijker op de proef te stellen. Zoveel bewijzen pareltjes als Braindead, Evil Dead 2 of Shaun of the Dead wel. Het is gemakkelijker om een lach los te weken als je er een flinke portie gore aan koppelt.

The Voices kiest echter de weg van de suggestie, en die uitdaging is een pak groter. De keuze wordt ingefluisterd door het verhaal, want Ryan Reynolds speelt nu eenmaal een man die de gruwelen van de wereld niet onder ogen wil zien. Ook al heeft hij die gruwelen zelf aangericht. Als hij — per ongeluk — een jonge vrouw vermoordt, blijft haar afgehakte hoofd er bijvoorbeeld smetteloos uitzien. Tussen de uitgangspunt van The Voices en de uitvoering loopt het echter een paar keer fout, wat een hortende film oplevert.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Voices

The Voices

Politie, Thriller  Regie: Marjane Satrapi Met: Ryan Reynolds, Gemma Arterton, Anna Kendrick De lieve en knappe Jerry (Ryan Reynolds) heeft een bizarre relatie met zijn kat en hond. Hij deelt het huis met zijn doortrapte kat Mr. Whiskers en trouwe hond Bosco. Terwijl Mr. Whiskers er alles aan doet om Jerry ervan te overtuigen dat hij een seriemoordenaar is, houdt Bosco hem op het rechte... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: