The Judge - Bespreking Cinema

    

Hank Palmer, een krak bij de balie, moet terug naar zijn familie keren nadat zijn moeder is overleden. Hij bevindt zich daarop terug in zijn geboortestad, bij zijn twee broers, en zijn vader – een gerespecteerde rechter – met wie hij alle contact verbroken had wegens onverzoenbare verschillen.

Het weerzien verandert al snel in een stormachtig conflict nadat de vader verdacht wordt van moord. Voor Hank wordt deze lastige situatie stilaan een manier om de banden terug aan te knopen met zijn familie, soms zeer pijnlijk, inclusief de ex-vriendinnetjes.

Robert Downey Jr., Robert Duvall, Billy Bob Thornton, Vincent D’Onofrio, … dat is nu eens een mooie cast, in dienst van een onbeduidende film. Inderdaad, The Judge lijdt onder een te veel aan clichés en « te goed willen doen ». Alles lijkt voorgecalculeerd, zonder enig greintje fantasie of spontaneïteit (vooral op het gebied van de soundtrack). Daarop balanceert de film tussen amusement, emotie en verveling. Een beetje originaliteit zou dus geen kwaad gekund hebben bij deze productie die vooral de portefeuille van amateurs van geprefabrikeerde dramas viseert.

Het doelpubliek van The Judge is voornamelijk één dat liefhebber is van een snelle verwerking, niet ver verwijderd van de instelling van die van fast-food : het wordt « snel » (meer dan twee uur) geconsumeerd, het verteringsproces loopt moeilijk, en de volgende dag wordt er er nog even aan herinnerd. Burps.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Un Monde wint prestigieuze debuutprijs op BFI London Film Festival - Actueel
Actueel

"Un Monde" wint prestigieuze debuutprijs op BFI London Film Festival

"Un Monde", het speelfilmdebuut van de Belgische regisseur Laura Wandel, is zondag in Londen bekroond met de Sutherland Award voor beste debuut op het BFI London Filmfestival. Dat heeft distrinutiemaatschappij Lumière bekendgemaakt in een persbericht. De film sleepte op het Filmfestival van Cannes... Verder lezen...
5 series voor de fans van Cobra Kai - Actueel
Actueel

5 series voor de fans van Cobra Kai

Kijk jij ook vol ongeduld uit naar het nieuwe seizoen van Cobra Kai dat op 31 december 2021 op Netflix zal verschijnen? En zoek je nog een gelijkaardige serie om te bingewatchen tot de releasedatum? Verder lezen...
Captain Kirk echt de ruimte in geweest - Actueel
Actueel

"Captain Kirk" echt de ruimte in geweest

William Shatner die als captain Kirk acterend een ster is geweest in de SF-serie "Star Trek" in het ruimteschip Enterprise, is gisteren echt de ruimte in geweest, zo was rechtstreeks op de website van Blue Origin te volgen. Verder lezen...
The Judge

The Judge

Drama  Regie: David Dobkin Met: Robert Downey Jr., Leighton Meester,... In The Judge speelt Robert Downey Jr. de advocaat Hank Palmer. Hij keert terug naar zijn geboortedorp als zijn vader, de plaatselijke rechter met wie hij ruzie heeft, wordt verdacht van moord. Hank gaat op zoek naar de waarheid en al doende worden de banden met zijn familie hersteld.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: