Fury: In de ban van de tank - Bespreking Cinema

    

Je kunt Fury niet meteen van een bijzonder sterk ontwikkelde plot verdenken. We ontmoeten aan het begin de soldaten die al een hele tijd van slagveld naar slagveld trekken in de tank die de film zijn titel heeft gegeven, we zien hoe ze een groentje aan boord halen om een gesneuvelde kompaan te vervangen, en we maken mee hoe ze vervolgens weer van slagveld naar slagveld trekken.

Meer heeft de film niet om het lijf, of het zou de genadeloze ontgroening moeten zijn van de jonge soldaat die de blinde gruwel van oorlog ontdekt.

Dat simpele verhaal is echter niet alleen prima, het geeft Fury ook een onmiskenbare drive en een gevoel van wrange troosteloosheid. De geallieerde soldaten hebben de hoop dat de ellende snel voorbij zal zijn al lang opgegeven en zijn al blij dat ze elke dag ongeschonden doorkomen. De dood loert immers om elke hoek, boom en heuvel, en hij ziet er zelden vredig uit. Regisseur David Ayer, zelf een ex-militair, doet terecht geen enkele moeite om de bloederige waarheid te verbloemen en deelt geregeld rake maagstompen uit. Maar door aan het eind alsnog een rozige heldenstrik rond het pakketje te knopen, zondigt hij tegen zijn eigen regels.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Er bestaat nu ook make-up in 'Friends'-thema - Actueel

Er bestaat nu ook make-up in 'Friends'-thema

Wie al sinds jaar en dag fan is van de iconische sitcom 'Friends' - je weet wel, die met de zes New Yorkse vrienden en de bakken koffie - beleeft dit jaar ondanks corona een topjaar. Het regent de laatste tijd namelijk 'Friends'-nieuws, of het nu gaat om de beloofde reünie of een adventskalender in... Verder lezen...
'Tiger King'-ster Jeff Lowe aangeklaagd voor dierenmishandeling - Actueel

'Tiger King'-ster Jeff Lowe aangeklaagd voor dierenmishandeling

Jeff Lowe, die te zien was in docureeks 'Tiger King', heeft een aanklacht aan zijn been. De tijgerparkhouder wordt beschuldigd van verwaarlozing van zijn dieren in het Greater Wynnewood Exotic Animal Park. Dat park nam hij in 2016 over van Joe Exotic, de centrale figuur in 'Tiger King'. Verder lezen...