The BoxTrolls: matig poppenspel - Bespreking Cinema

   - 

Eerste vaststelling: Charles Dickens is nooit ver weg in The BoxTrolls, althans niet wat de inkleding betreft.

Van de namen van de personages (Lord Portley-Rind, Archibald Snatcher, Herbert Trubshaw) tot de industriële grootsteedse decors, de geest van de vermaarde 19de-eeuwse Britse schrijver zweeft duidelijk rond deze animatiefilm, zelfs al voegen de makers er nog een stevige scheut steampunk aan toe. De inkleding is ook niet toevallig het vlak waar The BoxTrolls absoluut uitblinkt, en daar mag je de fabuleus expressieve personages ook bijrekenen.

Alleen hadden regisseurs Graham Annable en Anthony Stacchi meer aandacht mogen besteden aan de gedrevenheid waarmee Dickens zijn verhalen vertelt. Hij begreep de kunst om de lezer te verleiden en hem vervolgens feilloos in de ban te houden.

De BoxTrolls-makers trekken je met hun visuele kunsten wel de film binnen maar laten de teugels zo vaak vieren dat je moeite hebt om niet af te haken. Dan mag je nog zwierige actiescènes in elkaar knutselen, als je je niet op een andere manier kan onderscheiden, blijft je publiek niet bij de les.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Boxtrolls

De Boxtrollen

Avontuur, Animatie Film  Regie: Graham Annable & Anthony Stacchi De film is gebaseerd op de bestseller van Alan Snow: "Here be monsters" en vertelt het verhaal van de Boxtrollen, excentrieke, lieve snuiters die onder de grond in het dorpje Cheesebridge wonen. Ze voeden er samen de weesjongen Eggs op. Wanneer de dorpscrimineel, Archibald Snatcher, de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: