'Howling' Beste Internationale Kortfilm in Palm Springs - Actueel Cinema

   - 

'Howling' van Laura Van Haecke heeft afgelopen nacht de Prijs voor Beste Internationale Kortfilm gewonnen op het Palm Springs International ShortFest (22-28 juni). Dat laat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) weten.

 'Howling' volgt de negenjarige Bo die samen met haar moeder en haar halfzus Rani naar het platteland verhuist. Op het eerste gezicht valt er weinig te beleven in de nieuwe omgeving en de zusjes kijken reikhalzend uit naar het weekend, wanneer hun vaders hun komen ophalen. Terwijl Rani de weekends bij haar vader doorbrengt, laat Bo's vader het keer op keer afweten. In het landschap van uitgestrekte velden is Bo op zichzelf aangewezen en wordt ze onafhankelijker. Bij ons was 'Howling' eerder al te zien op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en op Film Fest Gent. De film werd geproduceerd door Ellen De Waele voor Serendipity Films.

Op het programma van het Palm Springs International ShortFest stonden dit jaar vier korte films uit Vlaanderen. Naast 'Howling' waren dat 'Versailles' van Hyun Lories, winnaar van een VAF Wildcard in 2020, 'Stephanie' van Leonardo Van Dijl, dat vorig jaar nog geselecteerd was voor de Kortfilmcompetitie in Cannes, en 'Eighteen' van Olivier Lambrechts en Dimitri Baronheid. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: