Björk onthult aanranding door Deense regisseur - Actueel Cinema

   - 

De IJslandse popzangeres Björk heeft gisteren op haar Facebook-pagina onthuld dat ze tijdens de opname van een film werd aangerand door een Deense regisseur. Ze heeft beslist om te getuigen na de affaire rond Hollywood-producer Harvey Weinstein, die meerdere keren van seksueel misbruik wordt beschuldigd. 

Hoewel de zangeres geen namen noemt, werkte ze maar één keer samen met een Deense regisseur. Dat was voor "Dancer in the Dark" met Lars von Trier. "Het was erg duidelijk dat ik als actrice moest aanvaarden dat regisseurs hun actrices aanranden en dat dit de norm is. Het wordt bovendien aangemoedigd door collega's", verklaarde ze op Facebook. "Wanneer ik zijn avances weigerde, begon hij te mokken en vertelde hij iedereen dat ik 'moeilijk' was." Volgens de actrice kon ze de gevolgen van de aanranding verwerken omdat ze "niets te verliezen had in de filmwereld". "Ik had geen grote ambities als actrice en kon daarom de filmwereld meteen de rug toekeren. Het duurde een jaar om die aanranding te verwerken", aldus Björk.

De IJslandse zangeres hoopt dat ze met deze boodschap andere actrices en acteurs kan steunen in de strijd tegen seksueel geweld. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: