Filmografie Peter Thyssen

Biografie

Peter Thyssen (24 oktober 1964) is een Vlaams acteur. 
 
Vroeger was hij vooral een freelance acteur in het theater. Later volgden ook televisieoptredens. Ook was hij van een aantal producties de schrijver en regisseur. Sinds 1999 werkt hij veel voor Studio 100, waardoor hij veel te zien en te horen is. Zijn grootste en bekendste rol is die van Big in de televisieserie Big en Betsy. Hij was ook te zien in de eerste drie seizoenen van Spring, als Claude. 
 
Naast het vele televisiewerk begeeft Thyssen zich anno 2013 nog steeds in het theater, zo is hij artistiek leider van Studio Theater Tsoeflurken in de gemeente Sint-Gillis-Waas. Ook speelt hij sinds 2005 de rol van Samson, de hond in het populaire televisieprogramma Samson en Gert. 
 
 
Thyssen is de neef van CD&V-politica Marianne Thyssen.

Filmografie Peter Thyssen

Haaibaai - Animatie Film
juli 2007

Haaibaai

Animatie Film Regie: Howard E. Baker & John FoxNadat hij alles verloren heeft, gaat de jonge vis Pi met zijn familie in een koraalrif wonen. Hij vindt er de liefde van zijn leven, maar komt erachter dat ze al in het onprettige gezelschap is van een haai. Hij neemt zich voor haar te redden en het koraalrif te verlossen van de vervelende haai.
Assepoester en de keukenprins - Animatie Film
april 2007

Assepoester en de keukenprins

Animatie Film Regie: Paul BorgerAssepoester, OK... Rapunzel, OK... Roodkapje, OK... Met de hulp van zijn schattige assistentjes checkt de Grote Tovenaar of elk sprookje wel degelijk z'n 'happy end' krijgt. Hij zorgt er m.a.w. dat alles netjes in evenwicht blijft in sprookjesland. Maar dan gaat hij naar Schotland voor een lange... Verder lezen...

Nieuws over Peter Thyssen

Baldwin drukt shock en verdriet uit - Actueel
Actueel

Baldwin drukt shock en verdriet uit

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft zijn shock en verdriet uitgesproken, na het dodelijke ongeval op de set van zijn nieuwe film. De acteur had vermoedelijk per ongeluk het dodelijke schot gelost met een vuurwapen dat voor de film werd gebruikt. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: