Katie Holmes

Filmografie Katie Holmes

Geboortedatum: 18/12/78 (42 jaar)
Meisjesnaam: Kate Noelle Holmes

Biografie

Katie Holmes groeide op als jongste in een gezin van 5 kinderen in Toledo in de Amerikaanse staat Ohio. Haar vader was van beroep advocaat. Katie ging naar diverse katholieke scholen in Toledo, waaronder de door nonnen geleide meisjesschool Notre Dame Academy. 
 
Katie is onder meer bekend geworden door haar rol als Joey Potter in de Amerikaanse tienerserie Dawson's Creek. Een vergelijkbare rol speelde ze in de Amerikaanse film Go. In de vijf jaar dat Dawson's Creek liep, bouwde Katie een filmcarrière op, waarbij ze, aangezien ze al 10 maanden per jaar Joey speelde, rollen ui Lees de volledige biografie itzocht, waarin ze een nog onbekende kant van zichzelf kon laten zien. 
 
In Disturbing Behavior speelde ze een minder sociaal personage, compleet met navelpiercing en neusring; in Teaching Mrs. Tingle werd ze een studiebol die veranderde in een losbandige studente; in Wonder Boys probeerde ze haar leraar te verleiden en in de The Gift heeft ze haar eerste naaktscène gespeeld. In de tijd na Dawson's Creek, was Katie bijna onherkenbaar als punker in Pieces of April en speelde ze een verpleegster in de musical The Singing Detective. 
 
Holmes is lid van de Scientology-kerk. 
 
Katie heeft een relatie gehad met Joshua Jackson, haar tegenspeler Pacey Witter in Dawson's Creek. Ze heeft zich eind 2004 verloofd met acteur Chris Klein, die bekend werd als Oz in American Pie, maar heeft die verloving verbroken. Na haar verloving met Chris Klein begon Holmes een relatie met Tom Cruise, die 16 jaar ouder is dan zij. Twee maanden nadat ze hem leerde kennen zijn ze verloofd en op 18 april 2006 werd hun dochter geboren, Suri Cruise. Op 18 november 2006 zijn ze getrouwd in Rome. Na het huwelijk nam ze de naam van haar man aan

Filmografie Katie Holmes

Jack And Jill - Komedie

Jack And Jill

Komedie 
februari 2012
The Secret - Romantisch

The Secret

Romantisch