Filmografie Benoît Poelvoorde

Biografie

Benoît Poelvoorde (Namen, 22 september 1964) is een Belgische acteur. 
[bewerken]Biografie 
 
Hij raakte op zeventienjarige leeftijd in de ban van het theater; in zijn toneelspel viel hij op door zijn a-typische vertolkingen. Bestemd voor een carrière als tekenaar, blonk hij ook uit in de fotografie. Gedurende zijn studies sloot hij vriendschap met Rémy Belvaux en André Bonzel; met beide bracht hij de korte film "Pas de C4 pour Daniel-Daniel" tot stand. 
Vier jaren later, in 1992, keerde het trio terug met een meesterstuk, de lange film "C'est arrivé près de chez vous". Deze cynische en 'zwarte film', met weinig middelen gemaakt, werd snel een opzienbarend succes waardoor deze al snel een cultfilm werd. 
Vervolgens trad Poelvoorde op in het theater waar hij in "Modèle déposé" van Bruno Belvaux, broer van Rémy, speelde. Daarna ging hij voor de tv werken met twee humoristische projecten: "Jamais au grand jamais" (sketchserie, uitgezonden in 1996) en het vermaarde "Carnets de monsieur Manatane". 
Tussen 1997 en 2004 speelde hij in een serie films en kreeg hij succes bij het grote publiek dankzij zijn twee rollen in "Le Boulet" en "Podium". In 2002 werd Poelvoorde de Jean Gabinprijs toegekend. In 2004 was hij lid van de jury van het filmfestival van Cannes, voorgezeten door de bekende Amerikaanse acteur en regisseur Quentin Tarantino die verklaarde dat hij was gefascineerd door de film "C'est arrivé près de chez vous". 
In 2005 werd de verkiezing van De Grootste Belg georganiseerd. In de Waalse versie eindigde Poelvoorde op nr. 7, in de Vlaamse versie eindigde hij op nr. 400 buiten de officiële nominatielijst.

Filmografie Benoît Poelvoorde

Inexorable - Thriller
april 2022

Inexorable

Thriller Regie: Fabrice du WelzMet: Benoit Poelvoorde, Mélanie Doutey,...Succesvol schrijver Marcel (Benoît Poelvoorde) trekt samen met zijn vrouw Jeanne en hun dochter Lucie in het kolossale landhuis van zijn schoonfamilie. Marcel hoopt vurig dat zijn nieuwe optrekje hem zal verlossen van zijn "writer's block" zodat hij eindelijk een waardig vervolg kan schrijven op... Verder lezen...
Raoul Taburin - Komedie
april 2019

Raoul Taburin

Komedie Regie: Pierre GodeauMet: Benoît Poelvoorde & Edouard BaerRaoul Taburin is een kleine jongen die is opgegroeid zonder te leren hoe hij moet fietsen. De film is een verhaal van een enorm misverstand dat door Raoul ervaren wordt als een vloek. Hij ziet zichzelf als een onvrijwillige oplichter.
Deux Fils - Komedie, Drama
februari 2019

Deux Fils

Komedie, Drama Regie: Félix MoatiMet: Benoit Poelvoorde, Vincent Lacoste,...Joseph heeft een goede band met zijn zonen Joachim en Ivan, maar is blind voor het feit dat elk van hen de controle over hun leven begint te verliezen. Joachim zou zich moeten richten op zijn studie, maar is met zijn gedachten bij zijn ex. Ivan is een buitenstaander op school en Joseph zelf neemt... Verder lezen...
Au Poste! - Komedie
juli 2018

Au Poste!

Komedie Regie: Quentin DupieuxMet: Anaïs Demoustier, Benoît Poelvoorde,...Het verhaal speelt zich af in een tijdsspanne van een nacht op een politiebureau. Wanneer een moord plaatsvindt pogen de agenten er alles aan te doen om de dader te vinden. De focus komt op een extravagante agent (Poelvoorde) te liggen die een verdachte (Ludig) verhoort, een man die ten onrechte... Verder lezen...
Ils Sont Partout - Komedie
juni 2016

Ils Sont Partout

Komedie Regie: Yvan AttalMet: Benoît Poelvoorde, François Damiens,...Yvan voelt zich achtervolgd door een groeiend antisemitisme en hij is er aan gewend te horen dat hij overdrijft, dat hij paranoïde is. Tijdens de sessies met zijn therapeut praat Yvan over hetgeen dat hem vooral bekommert: zijn identiteit, Fransman zijn en Jood tegelijk. Maar deze ontmoetingen zijn... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: