Filmografie Mia Farrow

Biografie

Maria de Lourdes Villiers-Farrow (Los Angeles, 9 februari 1945) is een Amerikaans actrice. Ze zet zich naast acteren in als amabassadeur voor Unicef. 
 
Ze is de dochter van regisseur John Farrow en zijn vrouw Maureen O'Sullivan. 
 
Farrow trouwde met Frank Sinatra op 19 juli 1966. De scheiding kwam in 1968 toen ze werkte aan de film Rosemary's baby met regisseur Roman Pola?ski. Andere bekende rollen speelde ze in The Great Gatsby, Death on the Nile, Avalanche, New York Stories, Crimes and Misdemeanors en Miami Rhapsody. Ook de rol van de aan Alzheimer lijdende Diane McGowin in de tv-film Forget Me Never is bekend. 
 
Daarna trouwde ze met André Previn in 1970, waarmee ze drie kinderen kreeg. Samen adopteerden ze nog drie andere kinderen. Ze zijn gescheiden in 1979. 
 
Farrow was daarna de levenspartner van Woody Allen. Samen hebben ze één zoon, bovendien adopteerden ze ook nog een dochter en een zoon. Mia Farrow beschuldigde Woody Allen van kindermisbruik, nadat ze uit elkaar gingen. 
 
Recent was ze te zien in de remake van The Omen.

Filmografie Mia Farrow

Be Kind Rewind - Komedie
augustus 2008

Be Kind Rewind

Komedie Regie: Michel GondryMet: Jack Black, Mos Def, PJ Byrne, Mia FarrowJerry (Jack Black) woont naast een elektriciteitscentrale in New Jersey. Zijn beste vriend Mike (Mos Def) woont en werkt aan de overkant van de straat in een videotheek. Jerry is ervan overtuigd dat zijn hoofdpijnen worden veroorzaakt door de elektriciteitscentrale, en hij besteedt veel tijd aan... Verder lezen...
The Omen - Actie, Horror
juni 2006

The Omen

Actie, Horror Regie: John MooreMet: Liev Schreiber, Julia Stiles, Mia Farrow,...Robert Thorn, een Amerikaanse diplomaat in Rome, is opgelucht wanneer hij aan zijn vrouw kan vertellen dat ze uiteindelijk, na verschillende vruchteloze pogingen, een zoon op de wereld heeft gezet. Maar naarmate Damien ouder wordt, wordt het duidelijk dat het hier om een buitengewoon kind gaat.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: