Filmografie Laurence Fishburne

Geboortedatum: 30/07/61 (59 jaar)
Jongensnaam: Laurence John Fishburne III
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Zijn familie komt oorspronkelijk uit Afrika. Tijdens zijn jeugd gingen zijn ouders uit elkaar en zag hij zijn vader nog maar één keer per maand. Op zijn twaalfde startte Fishburne met acteren in het ABC programma One Life to Live. Als 16-jarige speelde hij de rol van Mr.Clean in Francis Ford Coppola's Vietnam-epos Apocalypse Now. Later deed hij mee aan een kinderprogramma, Pee-Wee's Playhouse. In 1991 werd hij bekender door zijn rol in de film Boyz n the Hood. In 1992 kreeg Fishburne een Emmy Award voor de televisieserie Tribeca In 1995 speelde hij de hoofdrol in "Tuskegee Airman"' een verhaal Lees de volledige biografie l over gekleurde piloten in de US airforce ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. In 1999 speelde Fishburne mee in de film The Matrix als Morpheus. Deze film werd een ongekend succes. Later had hij ook een rol in de twee vervolgdelen. In 2006 speelde hij in Mission: Impossible III, waarin hij een teamlid van Tom Cruise speelt. 
Op 18 augustus 2008 werd bekend dat Laurence Fishburne zich bij de cast van CSI aan zou sluiten. Fishburne gaat de rol vertolken van Dr. Raymond Langston. Hij vervangt acteur William Petersen die negen seizoenen lang de hoofdrol vertolkte van onderzoeker Gil Grissom, maar bekend maakte de serie te gaan verlaten. Hij wil zich in de toekomst meer op het theater gaan richten. De Amerikaanse kijkers van de hitserie CSI lijken tevreden te zijn met zijn opvolger. De eerste aflevering waarin Fishburne te zien was, trok bijna 21 miljoen kijkers. Dat waren er 3 miljoen meer dan het gemiddeld aantal kijkers in de voorafgaande weken. 
Op 1 maart 2010 was Fishburne te zien bij RTL 4 in de eerste CSI-trilogie waarin hij meewerkt aan een zaak die bij de drie CSI-instanties om een oplossing vraagt. Hij is de enige onderzoeker die naast zijn eigen standplaats Las Vegas, ook te zien is in Miami en New York. In juni 2011 werd bekendgemaakt dat Fishburne stopt met zijn rol in CSI. Hij wordt opgevolgd door Ted Danson

Filmografie Laurence Fishburne

The Mule - Politie, Drama

The Mule

Politie, Drama 
januari 2019
Ride Along - Komedie

Ride Along

Komedie 
april 2014
21 - Drama

21

Drama 
april 2008