Filmografie Michael Shannon

Geboortedatum: 07/08/74 (47 jaar)
Jongensnaam: Michael Corbett Shannon
 Nationaliteit: Verenigde Staten

Biografie

Michael Corbett Shannon (Lexington (Kentucky), 7 augustus 1974) is een Amerikaanse acteur. In 2009 ontving hij een Oscar-nominatie voor zijn rol in de film Revolutionary Road, waarvoor hij een Satellite Award ook daadwerkelijk toegekend kreeg. 
 
Shannon begon op jonge leeftijd met acteren in Chicago. Hij speelde in verscheidene theaterproducties mee en trok in zijn jeugd een jaar naar Londen om te acteren. Ondertussen zocht hij naar filmopdrachten. 
 
Shannon ontpopte zich tot een bekende figuur in Hollywood, vaak omwille van zijn korte, maar krachtige bijr Lees de volledige biografie rollen. Zo verscheen hij onder meer in Vanilla Sky aan de zijde van Tom Cruise en Penélope Cruz, in 8 Mile aan de zijde van Kim Basinger en Eminem, en in Bad Boys II aan de zijde van Will Smith en Martin Lawrence. 
 
In 2008 speelde hij Dex in Before the Devil Knows You're Dead van regisseur Sidney Lumet. Shannon maakte deel uit van een cast die verder bestond uit onder andere Ethan Hawke, Philip Seymour Hoffman, Albert Finney en Marisa Tomei. De cast kreeg als geheel een Gotham Awards voor hun prestatie. 
 
In 2009 vertolkte hij de rol van John Givings in Revolutionary Road van regisseur Sam Mendes. Shannon speelt op opmerkelijke wijze een gestoord wiskundegenie. Zijn vertolking leverde hem een Oscar-nominatie op, hoewel het beeldje uiteindelijk (postuum) naar Heath Ledger ging

Filmografie Michael Shannon

99 Homes - Drama

99 Homes

Drama 
april 2016
Mud - Drama

Mud

Drama 
juni 2013