Filmografie Michael Shannon

Biografie

Michael Corbett Shannon (Lexington (Kentucky), 7 augustus 1974) is een Amerikaanse acteur. In 2009 ontving hij een Oscar-nominatie voor zijn rol in de film Revolutionary Road, waarvoor hij een Satellite Award ook daadwerkelijk toegekend kreeg. 
 
Shannon begon op jonge leeftijd met acteren in Chicago. Hij speelde in verscheidene theaterproducties mee en trok in zijn jeugd een jaar naar Londen om te acteren. Ondertussen zocht hij naar filmopdrachten. 
 
Shannon ontpopte zich tot een bekende figuur in Hollywood, vaak omwille van zijn korte, maar krachtige bijrollen. Zo verscheen hij onder meer in Vanilla Sky aan de zijde van Tom Cruise en Penélope Cruz, in 8 Mile aan de zijde van Kim Basinger en Eminem, en in Bad Boys II aan de zijde van Will Smith en Martin Lawrence. 
 
In 2008 speelde hij Dex in Before the Devil Knows You're Dead van regisseur Sidney Lumet. Shannon maakte deel uit van een cast die verder bestond uit onder andere Ethan Hawke, Philip Seymour Hoffman, Albert Finney en Marisa Tomei. De cast kreeg als geheel een Gotham Awards voor hun prestatie. 
 
In 2009 vertolkte hij de rol van John Givings in Revolutionary Road van regisseur Sam Mendes. Shannon speelt op opmerkelijke wijze een gestoord wiskundegenie. Zijn vertolking leverde hem een Oscar-nominatie op, hoewel het beeldje uiteindelijk (postuum) naar Heath Ledger ging.

Filmografie Michael Shannon

Bullet Train - Actie, Thriller
03 augustus 2022

Bullet Train

Actie, Thriller Regie: David LeitchMet: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson,...Bullet Train is een originele, leuke en waanzinnige actie-thriller van de regisseur van Deadpool 2, David Leitch. Brad Pitt maakt deel uit van een eclectische cast bestaande uit diverse huurmoordenaars, tegen de achtergrond van een non-stop treinrit door het hedendaagse Japan.
99 Homes - Drama
april 2016

99 Homes

Drama Regie: Ramin BahraniMet: Andrew Garfield, Laura Dern, Michael Shannon99 Homes is een pakkend drama over een man die wraak neemt op zijn hebzuchtige makelaar. Als de werkloze aannemer en zijn gezin tijdens de kredietcrisis gedwongen wordt hun huis te verlaten, is er voor de aannemer maar één manier om zijn frustratie af te reageren; hij gaat aan het werk bij de... Verder lezen...
Mud - Drama
juni 2013

Mud

Drama Regie: Jeff NicholsMet: Reese Witherspoon, Matthew McConaughey,...De veertienjarige jongens Ellis en Neck leren op een eiland in de Mississippi rivier een man kennen die zich Mud noemt. De mysterieuze en charismatische Mud (Matthew McConaughey) heeft een grote tatoeage van een slang, gaat nergens heen zonder zijn gelukshemd en vertelt over de vrouw van zijn leven:... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: