Filmografie Sylvester Stallone

Biografie

Sylvester Enzio Stallone is een Italiaans-Amerikaanse acteur, scenarist en filmregisseur. Zijn naam wekt bij velen een associatie op met zijn twee bekendste rollen: de bokser Rocky Balboa en de Vietnamveteraan John Rambo. 
 
Bij zijn geboorte raakte een gezichtszenuw bekneld, waarbij een gedeelte van Sylvester Stallones lippen, tong en kin verlamd raakte. Hier hield Stallone een typerende spraakstijl aan over, die vaak wordt geïmiteerd. Tijdens zijn lastige jeugd raakte hij in aanraking met acteren en sport. Zijn eerste film was een pornofilm genaamd Party at Kitty's and Studs, in 1970. Vanaf 1977, na de doorbraak van Stallone bij het grote publiek, zou deze film beter bekend staan onder de naam The Italian Stallion. Na een rol te hebben gespeeld in Woody Allens Bananas speelde hij kleine rolletjes in films en televisieseries als Kojak. Hij begon zich ook meer te richten op het schrijven van scenario's. 
 
In 1974 trouwde hij met de actrice Sasha Czack, met wie hij naar Californië verhuisde. Hier schreef hij het script voor Rocky, het verhaal van de onbekende bokser die tegen de kampioen mocht vechten. In 1976 werd Stallone's script verfilmd door John G. Avildsen en mocht hij de hoofdrol spelen. De film was een groot succes die meer dan 50 miljoen dollar opleverde en 10 Oscarnominaties kreeg, waaronder één voor Stallone. De film zou er drie winnen, voor Beste Film, Beste Regie (voor Avildsen) en Beste Montage. 
 
Dankzij zijn grote doorbraak volgden meer successen. Hij schreef en speelde in vijf vervolgen van Rocky. Ook ging hij meer films regisseren, waaronder Rocky II tot Rocky IV, en Staying Alive, de sequel op Saturday Night Fever. In 1982 kwam First Blood uit, waarin Stallone voor het eerst de rol van John Rambo speelde. Ook voor deze film schreef Stallone het script. Er volgden nog drie Rambo-films, en ook andere succesvolle actiefilms, waaronder Nighthawks, het Hollywood-debuut van Rutger Hauer, en Cobra uit 1986. In 1985 scheidde Stallone van Czack. Het daaropvolgende jaar trouwde hij met model Brigitte Nielsen. Het huwelijk duurde achttien maanden. 
 
In de jaren negentig probeerde Stallone het op een breder terrein. Behalve grote actiefilms als Cliffhanger, Demolition Man (beiden 1993), The Specialist (1994) en Judge Dredd (1995) en Daylight (1996) speelde hij ook in komedies als Oscar en Stop! Or My Mom will Shoot (1992) met Estelle Getty (bekend van The Golden Girls); het corruptiedrama Cop Land (1997). Verder was hij de stem van werkmier Weaver in de CGI-tekenfilm Antz (1998). Ook begon hij in 1991 samen met onder andere Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis en Demi Moore de restaurantketen Planet Hollywood. In 1997 trouwde hij voor de derde keer, nu met model Jennifer Flavin. 
 
Na 2000 deed hij het rustiger aan, met onder andere de remake van Get Carter (2000), de racefilm Driven (2001) en de kinderavonturenfilm Spy Kids 3-D (2003), waarin hij de slechterik speelde. Eind 2006 kwam de zesde en laatste Rocky-film Rocky Balboa. Momenteel draait Stallone's laatste film in de bioscopen, de vierde en laatste Rambo-film John Rambo. Stallone heeft onlangs een "bijzonder lucratief" contract getekend voor nog 2 actiefilms. Hij zal beide films regisseren en er de hoofdrol in spelen. 
 
Sly wordt vaak met de naam Michael Sylvester genoemd. Men denkt dat dit zijn naam is, maar in werkelijheid is dat niet zo, Sly gebruikte deze naam voor een Pseudoniem, reden hier voor was, dat hij vaak gepest werd op school. Zijn moeder had ook een koosnaampje voor hem namelijk Binky. 
 
Sly heeft 1 broer Frank Stallone Jr. geboren in 1950. 
 
Vader: Frank Stallone Sr. (Voormalig Kapper) Moeder: Jacqueline Stallone Labofish (Voormalig Danseres)

Filmografie Sylvester Stallone

Creed II - Actie, Drama
januari 2019

Creed II

Actie, Drama Regie: Steven Caple Jr.Met: Tessa Thompson, Sylvester Stallone,...Het leven is voor Adonis Creed (Michael B. Jordan) een evenwichtsoefening geworden. Balancerend tussen persoonlijke verplichtingen en zijn volgende gevecht, maakt hij zich klaar voor de grootste uitdaging van zijn leven. Zijn volgende tegenstander heeft vanuit het verleden nog banden met zijn... Verder lezen...
John Rambo - Actie, Drama
februari 2008

John Rambo

Actie, Drama Regie: Sylvester StalloneMet: Sylvester StalloneJohn Rambo (Sylvester Stallone) woont in Thailand, waar hij boottripjes met toeristen maakt. Aan de grens tussen Thailand en Birma gaat de oorlog zijn zestigste jaar in. Maar Rambo, die een rustig leventje leidt, heeft geen zin meer in vechten.Dat verandert als een groepje missionarissen de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: