Filmografie Thomas Jane

Biografie

Thomas Jane, geboren als Thomas Elliott III, (Baltimore, 22 februari 1969) is een Amerikaans acteur van Iers-Italiaanse afkomst. Hij werd samen met de gehele cast van Boogie Nights in 1998 genomineerd voor een Screen Actors Guild Award. Hij speelde hoofdrollen in films als Deep Blue Sea, The Punisher en The Mist. 
Jane maakte op zijn zeventiende als het ware bij toeval zijn acteerdebuut in de Indiase film Padamati Sandhya Ragam. Hij werd door de makers van die titel gecast in Washington omdat ze een blonde jongen nodig hadden in hun verder geheel Indiase productie, voor een romantisch liefdesverhaal tussen een blanke man en een Indiase vrouw. Zes jaar later was Jane voor het eerst te zien in een productie uit eigen land, genaamd I'll Love You Forever... Tonight. Sindsdien speelde hij in meer dan dertig films. 
Televisieseries vormen niet meer dan een marginaal gedeelte van Janes cv. Hij maakte in 2006 een uitzondering voor Medium. Hierin was hij in november van dat jaar twee afleveringen te zien als Clay Bicks naast hoofdrolspeelster Patricia Arquette, met wie hij in realiteit vijf maanden daarvoor trouwde. 
Jane trouwde in 1989 voor de eerste keer met Aysha, de dochter van Rutger Hauer. Hun huwelijk liep echter stuk, waarop hij in 2006 hertrouwde met Arquette. Samen met haar kreeg hij in 2003 dochter Harlow Olivia Calliope. Tevens werd hij stiefvader van Arquette's in 1988 geboren zoon Enzo.

Filmografie Thomas Jane

The Mist - Horror
april 2008

The Mist

Horror Regie: Frank DarabontMet: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Toby JonesNadat een verschrikkelijke storm over een stadje in Maine heeft gewoed, trekt er 's ochtends een enorm dichte mist op. Samen met een groep angstige buurtbewoners zitten David Drayton en zijn vijfjarige zoontje gevangen in de lokale supermarkt. Al snel dringt het besef door dat er zich 'dingen'... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: