Filmografie Logan Lerman

Biografie

Logan Wade Lerman (Beverly Hills (California), 19 januari 1992) is een Amerikaans acteur, vooral bekend om zijn hoofdrol in Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, een fantasy-avonturenverhaal gebaseerd op het gelijknamige boek van Rick Riordan. 
 
In de loop van de jaren negentig begon Lerman te verschijnen in televisiereclamespots. Later verscheen hij in televisiefilms en andere producties, waaronder in The Patriot en Jack & Bobby (2004-2005). Voor zijn rol in Percy Jackson verscheen hij ook nog in The Butterfly Effect (2004), Hoot (2006), The Number 23, Meet Bill, Gamer en My One and Only. 
 
Al op jonge leeftijd wilde Lerman acteur worden. Hij maakte zijn filmdebuut in 2000, in de kaskraker The Patriot. Na nog enkele bijrollen in bekende films te hebben bijgedragen, kreeg Lerman in 2003 een hoofdrol in A Painted House en in Gamer (2009). Hiervoor kreeg Lerman een Young Artist Award. 
 
Lerman was van 2004 tot en met 2005 te zien in de kortdurende televisieserie Jack & Bobby. Hiervoor won Lerman opnieuw een Young Artist Award. 
 
In de film 'Meet Bill' had Logan ook een bijrol als 'The kid', waardoor zijn bekendheid iets is gaan stijgen. 
 
In Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief speelt hij de rol van Percy Jackson. De film verscheen in februari 2010 in de bioscopen en maakte veel succes, waardoor Lermans bekendheid steeg. in 2011 speelde hij d'Artagnan in The Three Musketeers.

Filmografie Logan Lerman

Fury - Oorlogfilm, Actie, Drama
oktober 2014

Fury

Oorlogfilm, Actie, Drama Regie: David AyerMet: Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeoufApril 1945. De geallieerden maken hun laatste zet in het Europese strijdtoneel. De meedogenloze sergeant Wardaddy (Brad Pitt) heeft de opdracht met vier soldaten op een dodelijke missie te gaan met een Sherman tank achter de vijandelijke linies. Met weinig mankracht en wapens proberen Wardaddy en... Verder lezen...
The Number 23 - Thriller
februari 2007

The Number 23

Thriller Regie: Joel SchumacherMet: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman,...Walter Sparrow (Jim Carrey)'s leven verandert wanneer hij een duister boek ontdekt. Het boek lijkt gebaseerd te zijn op zijn eigen leven, hierdoor wordt hij geobsedeerd door het boek. Vervolgens komt hij tot de verontrustende ontdekking dat de laatste pagina's eindigen met een moord.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: