Michael Sheen

Filmografie Michael Sheen

Geboortedatum: 05/02/69 (52 jaar)
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

Michael Sheen (Newport, 5 februari 1969) is een Welsh acteur. Hij werd genomineerd voor BAFTA Awards voor de televisiefilm Dirty Filthy Love (2005), televisiefilm Kenneth Williams: Fantabulosa! en voor bioscoopfilm The Queen (2007). In 2008 won hij daadwerkelijk een British Independent Film Award. 
 
Sheen werd in 2009 benoemd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk. 
 
Sheen debuteerde op het witte doek in Oliver Parkers versie van Othello. Sindsdien speelde hij in meer dan twintig bioscoopfilms en tevens een aantal televisiefilms. De geboren Welshman s Lees de volledige biografie speelde daarbij de Engelse voormalig premier Tony Blair in zowel de televisiefilm The Deal in 2003 als drie jaar later nog eens in The Queen, waarvoor de makers met meer dan 55 filmprijzen werden beloond. Beide films werden geregisseerd door Stephen Frears. 
 
Een andere rol die Sheen meermaals speelde is die van Lucian, in zowel Underworld (2003) als in opvolger Underworld: Evolution (2006). Hij had een tijd een liefdesrelatie met de hoofdrolspeelster uit beide Underworld-films, Kate Beckinsale. Samen kregen ze in januari 1999 dochter Lily Mo Sheen

Filmografie Michael Sheen

Admission - Komedie

Admission

Komedie 
Unthinkable - Thriller

Unthinkable

Thriller 
mei 2010
Frost / Nixon - Drama

Frost / Nixon

Drama 
januari 2009