Filmografie Michael Sheen

Biografie

Michael Sheen (Newport, 5 februari 1969) is een Welsh acteur. Hij werd genomineerd voor BAFTA Awards voor de televisiefilm Dirty Filthy Love (2005), televisiefilm Kenneth Williams: Fantabulosa! en voor bioscoopfilm The Queen (2007). In 2008 won hij daadwerkelijk een British Independent Film Award. 
 
Sheen werd in 2009 benoemd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk. 
 
Sheen debuteerde op het witte doek in Oliver Parkers versie van Othello. Sindsdien speelde hij in meer dan twintig bioscoopfilms en tevens een aantal televisiefilms. De geboren Welshman speelde daarbij de Engelse voormalig premier Tony Blair in zowel de televisiefilm The Deal in 2003 als drie jaar later nog eens in The Queen, waarvoor de makers met meer dan 55 filmprijzen werden beloond. Beide films werden geregisseerd door Stephen Frears. 
 
Een andere rol die Sheen meermaals speelde is die van Lucian, in zowel Underworld (2003) als in opvolger Underworld: Evolution (2006). Hij had een tijd een liefdesrelatie met de hoofdrolspeelster uit beide Underworld-films, Kate Beckinsale. Samen kregen ze in januari 1999 dochter Lily Mo Sheen.

Filmografie Michael Sheen

Admission - Komedie

Admission

Komedie Regie: Paul WeitzMet: Paul Rudd, Tina Fey, Michael Sheen, Lily Tomlin,...Portia Nathan zit in de toelatingscommissie van de Princeton universiteit. Ze is erg gedreven en leeft haar leven volgens het boekje, zowel op haar werk als in haar relatie met faculteitscollega Mark. Bij een bezoek aan de experimentele middelbare school van New Hampshire ontmoet ze John Halsey die... Verder lezen...
Unthinkable - Thriller
mei 2010

Unthinkable

Thriller Regie: Gregor JordanMet: Samuel L Jackson, Michael Sheen,...Een terrorist, die kennis heeft over nucleaire bommen die ergens in Amerika zullen afgaan, wordt ondervraagd door de FBI. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de FBI-agent (Moss) en een 'black-ops'-ondervrager (Jackson) geconfronteerd met het dilemma welke ondervraagmethodes nog geoorloofd zijn en... Verder lezen...
Frost / Nixon - Drama
januari 2009

Frost / Nixon

Drama Regie: Ron HowardMet: Michael Sheen, Frank Langella, Kevin Bacon,...Na het Watergate-schandaal in 1972, zoekt de Brit David Frost (Michael Sheen) contact met de Amerikaanse president Nixon (Langella). Hij weet hem te strikken voor zijn talkshow en levert zo een aantal zeer spraakmakende interviews af.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: