Charlotte Gainsbourg

Filmografie Charlotte Gainsbourg

Geboortedatum: 21/07/81 (39 jaar)
Meisjesnaam: Charlotte Lucy Gainsbourg
 Nationaliteit: Engeland

Biografie

Charlotte Gainsbourg (Londen, 21 juli 1971) is een Franse actrice, zangeres en fotomodel. Ze is de dochter van Serge Gainsbourg en Jane Birkin. 
 
Gestimuleerd door haar moeder begon Gainsbourg haar acteercarrière al op vroege leeftijd. In 1984 debuteerde Gainsbourg in de film Paroles et Musique. Kort daarna speelde ze in L'Effrontée, een rol die haar een César-onderscheiding voor de meest veelbelovende actrice opleverde. Hierna was ze nog in verscheidene producties te zien, waaronder Jane Eyre naar het boek van Charlotte Brontë. Daarnaast heeft ze op het Parijse toneel gesta Lees de volledige biografie aan. In 2009 ontving ze tijdens het filmfestival van Cannes voor haar rol in de horrorfilm Antichrist van Lars von Trier de prijs voor beste vrouwelijke actrice. 
 
Naast acteren werd het zingen Gainsbourg met de paplepel ingegoten. Zij nam op haar dertiende het nummer Lemon Incest met haar vader op, en ook bij de film Charlotte For Ever bracht ze een gelijknamige cd uit. 
Nadat haar vader in 1991 overleed warmde haar gevoel voor muziek weer op. In 2006 kwam haar tweede album, 5:55, uit, dat ze co-produceerde met het Franse duo Air en producer Nigel Godrich. De teksten werden verzorgd door Jarvis Cocker en Neil Hannon. Haar muziekstijl wordt door enkelen vergeleken met die van haar ouders, waarbij met name haar zwoele stem gelijkenis vertoont met die van Jane Birkin. Van de cd werden in Frankrijk meer dan 300.000 stuks verkocht, goed voor een platina-status. 
In 2009 maakte zij haar derde studioalbum IRM af, waarvan de titeltrack op haar officiële website als download wordt aangeboden. De eerste single hiervan is Heaven Can Wait. De cd werd geproduceerd door Beck en komt uit op 7 december 2009

Filmografie Charlotte Gainsbourg

3 Coeurs

3 Coeurs

 
september 2014
Son épouse - Drama

Son épouse

Drama 
april 2014
Persécution - Drama

Persécution

Drama 
maart 2010