Filmografie Wentworth Miller

Biografie

Wentworth Earl Miller III is een Amerikaans acteur geboren in Groot-Brittannië. Hij is vooral bekend van zijn rol als Michael Scofield in de Amerikaanse serie Prison Break. 
 
Miller heeft een vader van Afro-Amerikaanse, Jamaicaanse, Engelse, Cherokee en Duitse komaf. Zijn moeder is van Russische, Franse, Nederlandse, Syrische en Libanese afkomst. Hijzelf is geboren in Chipping Norton, Oxfordshire, Engeland en opgegroeid in Brooklyn, New York. Hij heeft twee zussen, Leigh en Gillian. Miller heeft Engelse taal gestudeerd aan de Universiteit van Princeton. Hier maakte hij deel uit van een groep a capella zangers, genaamd The Princeton Tigertones. Nadat hij zijn diploma had behaald, vertrok hij in 1995 naar Los Angeles, alwaar hij een carrière als acteur nastreefde. 
 
Eind jaren '90 speelde hij zijn eerste rolletje, in een aflevering van Buffy the Vampire Slayer uit 1998. Toch bleef zijn carrière in de eerste jaren beperkt tot het werken achter de schermen en het spelen van kleine gastrolletjes. Pas in 2002 kreeg hij voor het eerst een hoofdrol aangeboden, in de miniserie Dinotopia. Daarna had hij enkele (kleinere) rollen in andere televisieseries en films, waaronder Joan of Arcadia en Stealth. 
 
Miller is vooral bekend van zijn rol in de televisieserie Prison Break waarin hij de rol vertolkt van Michael Scofield, de broer van Lincoln Burrows. Sinds 2005 is hij te zien in deze serie, die in 2007 bezig was aan zijn derde seizoen, en de opnames voor seizoen 4 zijn voor heel binnenkort gepland, waarin hij nog altijd zal in meespelen. Zijn acteerprestaties in dit programma leverden hem een Golden Globe-nominatie op in 2005. 
 
Daarnaast heeft hij gespeeld in twee videoclips, It's Like That en We Belong Together, beide van Mariah Carey.

Filmografie Wentworth Miller

The Loft - Thriller
oktober 2014

The Loft

Thriller Regie: Erik Van LooyMet: Matthias Schoenaerts, James Marsden,...Vijf getrouwde mannen delen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: