Filmografie Thomas Haden Church

Biografie

Thomas Haden Church, geboren als Thomas Richard Quesada (Kerrville (Texas), 17 juni 1960) is een Amerikaanse film- en tv-acteur. Hij werd voor zijn rol in Sideways (2004) genomineerd voor onder meer een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol en een Golden Globe. Meer dan twintig andere filmprijzen kreeg hij daadwerkelijk toegekend, waaronder een Satellite Award voor Sideways en een Emmy Award voor Broken Trail (2006). 
 
Jonge jarenChurch, de derde van 6 kinderen, werd geboren in Kerrville, Texas en opgevoed in Laredo, Texas. Hij haalde zijn diploma aan de Harlingen High School, Harlingen, Texas in 1979 en studeerde daarna verder aan de Universiteit van Noord-Texas. 
 
[bewerken] CarrièreChurch begon in de amusementswereld als radiopersoonlijkheid. Een rolletje in een gespecialiseerde film overtuigde hem om naar Californië te gaan en een acteercarrière na te jagen. Church speelde de rol van de ietwat warrige luchthavenmonteur Lowell Mather gedurende zes seizoenen (1990-1995) van de NBC-sitcom Wings. Hij bleef daarna nog twee seizoenen voor de tv werken met een hoofdrol in Ned and Stacey, als tegenspeler van Debra Messing. 
 
Als filmacteur had hij bijrollen in films als George of the Jungle en The Specials. Church speelde vaak de schurk of de vrolijke noot in deze films, wat vooral te zien is aan films als Tales from the Crypt: Demon Knight en Over the Hedge. Na kleine rollen in films als Monkeybone en 3000 Miles to Graceland maakte Church zijn regiedebuut met de film Rolling Kansas in 2003. 
 
Church besloot na verloop van tijd even te stoppen met films en keerde terug naar Texas. Wel deed hij in die tijd werk als stemacteur voor reclames van Merrill Lynch en Icehouse Beer. In 2003 kwam Alexander Payne, een goede vriend van Church, een belofte na door hem een rol in zijn volgende film. Hij speelde zodoende Jack in Sideways. Dit leverde Church onder meer een IFP Independent Spirit Award op en een nominatie voor de Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol. In 2007 speelde Church de superschurk Sandman in de film Spider-Man 3. 
 
Church woont op een ranch in Kerrville, Texas, waar Alexander Payne hem persoonlijk opzocht om hem de rol in Sideways te geven. Hij was verloofd met Mia Zottoli, met wie hij een dochter genaamd Cody heeft. Hun relatie liep stuk in april 2009.

Filmografie Thomas Haden Church

Are We Done Yet? - Komedie
augustus 2007

Are We Done Yet?

Komedie Regie: Steve CarrMet: Thomas Haden Church & Ice CubeNick Persons (Ice Cube) is nu getrouwd met Suzanne (Nia Long) en hij heeft een huis gekocht in een rustige buitenwijk om te ontsnappen aan de ratrace van de grote stad en zijn nieuwe vrouw en kinderen Lindsey en Kevin (Aleisha Allen en Philip Daniel Bolden) meer ruimte te bieden. Maar al vlug... Verder lezen...

Nieuws over Thomas Haden Church

James Cameron: 'Ik ga het Avatar-stokje uiteindelijk doorgeven' - Actueel
Actueel

James Cameron: 'Ik ga het Avatar-stokje uiteindelijk doorgeven'

James Cameron, de Canadese regisseur van 'Titanic' en 'Avatar', zal in de toekomst andere filmregisseurs de volgende delen van 'Avatar'-franchise laten inblikken. "De films zijn nogal allesverslindend", stelde Cameron onlangs. "Ik denk dat ik uiteindelijk het stokje wil doorgeven aan een regisseur... Verder lezen...
12 must-see films gebaseerd op een succesvolle video game - Actueel
Actueel

12 must-see films gebaseerd op een succesvolle video game

Ben jij een echte videogame fanaat? En weten ook films jou te bekoren? Wel, wat dacht je er dan van om het beste van deze twee werelden te combineren? Wij maakten speciaal voor jou een selectie van 12 niet te missen films die gebaseerd zijn op een succesvolle videogame. Verder lezen...
Opnames nieuwe Bondfilm starten ten vroegste binnen twee jaar - Actueel
Actueel

Opnames nieuwe Bondfilm starten ten vroegste binnen twee jaar

Het gaat nog zeker twee jaar duren voordat het 26ste avontuur van geheim agent 007 gedraaid wordt. Dat heeft producent Barbara Broccoli gezegd in een interview met Deadline. De lange productietijd van de volgende film hangt onder meer samen met het vertrek van hoofdrolspeler Daniel Craig. "We... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: