Filmografie Thomas Haden Church

Biografie

Thomas Haden Church, geboren als Thomas Richard Quesada (Kerrville (Texas), 17 juni 1960) is een Amerikaanse film- en tv-acteur. Hij werd voor zijn rol in Sideways (2004) genomineerd voor onder meer een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol en een Golden Globe. Meer dan twintig andere filmprijzen kreeg hij daadwerkelijk toegekend, waaronder een Satellite Award voor Sideways en een Emmy Award voor Broken Trail (2006). 
 
Jonge jarenChurch, de derde van 6 kinderen, werd geboren in Kerrville, Texas en opgevoed in Laredo, Texas. Hij haalde zijn diploma aan de Harlingen High School, Harlingen, Texas in 1979 en studeerde daarna verder aan de Universiteit van Noord-Texas. 
 
[bewerken] CarrièreChurch begon in de amusementswereld als radiopersoonlijkheid. Een rolletje in een gespecialiseerde film overtuigde hem om naar Californië te gaan en een acteercarrière na te jagen. Church speelde de rol van de ietwat warrige luchthavenmonteur Lowell Mather gedurende zes seizoenen (1990-1995) van de NBC-sitcom Wings. Hij bleef daarna nog twee seizoenen voor de tv werken met een hoofdrol in Ned and Stacey, als tegenspeler van Debra Messing. 
 
Als filmacteur had hij bijrollen in films als George of the Jungle en The Specials. Church speelde vaak de schurk of de vrolijke noot in deze films, wat vooral te zien is aan films als Tales from the Crypt: Demon Knight en Over the Hedge. Na kleine rollen in films als Monkeybone en 3000 Miles to Graceland maakte Church zijn regiedebuut met de film Rolling Kansas in 2003. 
 
Church besloot na verloop van tijd even te stoppen met films en keerde terug naar Texas. Wel deed hij in die tijd werk als stemacteur voor reclames van Merrill Lynch en Icehouse Beer. In 2003 kwam Alexander Payne, een goede vriend van Church, een belofte na door hem een rol in zijn volgende film. Hij speelde zodoende Jack in Sideways. Dit leverde Church onder meer een IFP Independent Spirit Award op en een nominatie voor de Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol. In 2007 speelde Church de superschurk Sandman in de film Spider-Man 3. 
 
Church woont op een ranch in Kerrville, Texas, waar Alexander Payne hem persoonlijk opzocht om hem de rol in Sideways te geven. Hij was verloofd met Mia Zottoli, met wie hij een dochter genaamd Cody heeft. Hun relatie liep stuk in april 2009.

Filmografie Thomas Haden Church

Are We Done Yet? - Komedie
augustus 2007

Are We Done Yet?

Komedie Regie: Steve CarrMet: Thomas Haden Church & Ice CubeNick Persons (Ice Cube) is nu getrouwd met Suzanne (Nia Long) en hij heeft een huis gekocht in een rustige buitenwijk om te ontsnappen aan de ratrace van de grote stad en zijn nieuwe vrouw en kinderen Lindsey en Kevin (Aleisha Allen en Philip Daniel Bolden) meer ruimte te bieden. Maar al vlug... Verder lezen...

Nieuws over Thomas Haden Church

Opnames nieuwe Bondfilm starten ten vroegste binnen twee jaar - Actueel
Actueel

Opnames nieuwe Bondfilm starten ten vroegste binnen twee jaar

Het gaat nog zeker twee jaar duren voordat het 26ste avontuur van geheim agent 007 gedraaid wordt. Dat heeft producent Barbara Broccoli gezegd in een interview met Deadline. De lange productietijd van de volgende film hangt onder meer samen met het vertrek van hoofdrolspeler Daniel Craig. "We... Verder lezen...
'Top Gun: Maverick' levert meer dan 1 miljard dollar op - Actueel
Actueel

'Top Gun: Maverick' levert meer dan 1 miljard dollar op

De Amerikaanse film 'Top Gun: Maverick' heeft wereldwijd al meer dan 1 miljard dollar opgeleverd. Het is de eerste film waarin acteur Tom Cruise meespeelt die dat voor elkaar krijgt. Het is overigens de vijftigste Hollywood-productie die meer dan 1 miljard kon opbrengen aan de kassa's. Verder lezen...
Amerikaanse actrice Mary Mara verdronken in rivier - Actueel
Actueel

Amerikaanse actrice Mary Mara verdronken in rivier

De Amerikaanse actrice Mary Mara, bekend van series als "Emergency Room" en "Law & Order", is volgens de Amerikaanse politie verdronken. De 61-jarige actrice werd zondagochtend dood aangetroffen in de Saint Lawrence rivier bij haar huis in Cape Vincent, in de staat New York. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: