Filmografie Thomas Haden Church

Biografie

Thomas Haden Church, geboren als Thomas Richard Quesada (Kerrville (Texas), 17 juni 1960) is een Amerikaanse film- en tv-acteur. Hij werd voor zijn rol in Sideways (2004) genomineerd voor onder meer een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol en een Golden Globe. Meer dan twintig andere filmprijzen kreeg hij daadwerkelijk toegekend, waaronder een Satellite Award voor Sideways en een Emmy Award voor Broken Trail (2006). 
 
Jonge jarenChurch, de derde van 6 kinderen, werd geboren in Kerrville, Texas en opgevoed in Laredo, Texas. Hij haalde zijn diploma aan de Harlingen High Lees de volledige biografie School, Harlingen, Texas in 1979 en studeerde daarna verder aan de Universiteit van Noord-Texas. 
 
[bewerken] CarrièreChurch begon in de amusementswereld als radiopersoonlijkheid. Een rolletje in een gespecialiseerde film overtuigde hem om naar Californië te gaan en een acteercarrière na te jagen. Church speelde de rol van de ietwat warrige luchthavenmonteur Lowell Mather gedurende zes seizoenen (1990-1995) van de NBC-sitcom Wings. Hij bleef daarna nog twee seizoenen voor de tv werken met een hoofdrol in Ned and Stacey, als tegenspeler van Debra Messing. 
 
Als filmacteur had hij bijrollen in films als George of the Jungle en The Specials. Church speelde vaak de schurk of de vrolijke noot in deze films, wat vooral te zien is aan films als Tales from the Crypt: Demon Knight en Over the Hedge. Na kleine rollen in films als Monkeybone en 3000 Miles to Graceland maakte Church zijn regiedebuut met de film Rolling Kansas in 2003. 
 
Church besloot na verloop van tijd even te stoppen met films en keerde terug naar Texas. Wel deed hij in die tijd werk als stemacteur voor reclames van Merrill Lynch en Icehouse Beer. In 2003 kwam Alexander Payne, een goede vriend van Church, een belofte na door hem een rol in zijn volgende film. Hij speelde zodoende Jack in Sideways. Dit leverde Church onder meer een IFP Independent Spirit Award op en een nominatie voor de Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol. In 2007 speelde Church de superschurk Sandman in de film Spider-Man 3. 
 
Church woont op een ranch in Kerrville, Texas, waar Alexander Payne hem persoonlijk opzocht om hem de rol in Sideways te geven. Hij was verloofd met Mia Zottoli, met wie hij een dochter genaamd Cody heeft. Hun relatie liep stuk in april 2009

Filmografie Thomas Haden Church

Are We Done Yet? - Komedie

Are We Done Yet?

Komedie 
augustus 2007

Nieuws over Thomas Haden Church

Vanavond op TV: Heat - Actueel

Vanavond op TV: Heat

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u45 op VIER naar "Heat"!
Vanavond op TV: World War Z - Actueel

Vanavond op TV: World War Z

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u35 op VTM naar "World War Z"!
Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein - Actueel

Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein

In een nieuwe rechtszaak tegen voormalig filmmagnaat Harvey Weinstein beschuldigen vier vrouwen hem van aanranding en verkrachting. Een van hen was destijds minderjarig.
Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden - Actueel

Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden

De Duitse actrice Irm Hermann, die meespeelde in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder en andere bekende regisseurs van de Neuer Deutscher Film, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar manager donderdag bevestigd.
Vanavond op TV: Allied - Actueel

Vanavond op TV: Allied

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 22u30 op VTM naar "Allied"!
Vanavond op TV: Troy - Actueel

Vanavond op TV: Troy

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 20u35 op VIER naar "Troy"!
5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan - Actueel

5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan

Ben jij ook zo'n grote fan van Tom Clancy's Jack Ryan? Heb jij de eerste twee seizoenen ook op één twee drie uitgekeken? Wij maakten alvast een selectie van enkele gelijkaardige series die je kan bingewatchen terwijl je vol ongeduld wacht op seizoen drie!