Filmografie Michelle Rodriguez

Biografie

Michelle Mayte Rodríguez (Bexar County (Texas), 12 juli 1978) is een Amerikaanse filmactrice. 
 
Rodriguez is een Latina die grotendeels is opgegroeid in New York. Een tijd was ze Jehovah's getuige. Ze heeft een achtergrond in aikido en karate. Eind jaren 90 kreeg Rodriguez interesse in het acteervak en volgde diverse workshops. Ze was figurante in de films Summer of Sam en Cradle will Rock. Haar eerste hoofdrol kreeg ze in de film Girlfight. Deze film deed het goed op het Sundance Film Festival. 
 
In 2005 werd ze gecast voor de rol van Ana-Lucia Cortez in de Amerikaanse tv-serie Lost. Na 24 afleveringen werd ze in 2006 uit de serie geschreven. 
 
In 2005 kwam ze in het nieuws door te hard te rijden op het eiland Hawaï, waar ze was voor de opnames van de serie Lost. Daar werd ze tot drie keer toe achter het stuur vandaan gehaald omdat ze dronken was en te hard reed. 
 
Ze sprak ook diverse stemmen in voor de computergames Driv3r en Halo2.

Filmografie Michelle Rodriguez

S.W.A.T. - Actie, Politie
december 2003

S.W.A.T.

Actie, Politie Regie: Clark JohnsonMet: Samuel L. Jackson, Colin Farrell,...Ze vormen ongetwijfeld de elite van hun soort. SWAT staat voor Special Weapons and Tactics Unit. In deze film gaan ze eens niet achter de slechteriken aan, maar is hun opdracht om een druglord te beschermen. Dan "Hondo" Harrelson (Samuel L. Jackson) moet een speciaal team samenstellen en opleiden.... Verder lezen...
I Carry You With Me

I Carry You With Me

 Regie: Heidi EwingMet: Armando Espitia, Christian Vazquez,...Twee mannen, een ambiteuze chef-kok en een leraar, uit het provinciale Mexico ontmoeten elkaar toevallig en worden verliefd. Ze beginnen een relatie die meerdere decennia zal duren. Onder de maatschappelijke druk emigreren ze naar New York en gaan ze op zoek naar een beter leven, maar dit zal nooit... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: