Infos

Engelse titel : Spartacus
Geregisseerd door : Steven S. DeKnight
In de zalen vanaf: 22 januari 2010
Speelduur: 53 minuten
Genre: Drama
Land : US (2010)

 VOD

Bekijk Spartacus via video on demand/streaming.

 Synopsis

Verraden door de Romeinen, gedwongen in de slavernij, herboren als Gladiator. Het klassieke verhaal van de bekendste rebel uit het Romeinse rijk, Spartacus, komt in deze serie tot leven. Wanneer Spartacus wordt gescheiden van zijn thuisland en zijn geliefde vrouw moet hij als gladiator vechten voor zijn leven. In een wereld van corruptie, schandalen en seksuele uitspattingen wordt hij constant getest. Om te overleven zal hij meer moeten worden dan een man, meer zelfs dan een Gladiator. Hij moet een legende worden!

 4 Seizoenen

Seizoen 4

Verraden door de Romeinen, gedwongen in de slavernij, herboren als Gladiator. Het klassieke verhaal van de bekendste rebel uit het Romeinse rijk, Spartacus, komt in deze serie tot leven. Wanneer Spartacus wordt gescheiden van zijn thuisland en zijn geliefde vrouw moet hij als gladiator vechten voor zijn leven. In een wereld van corruptie, schandalen en seksuele uitspattingen wordt hij constant getest. Om te overleven zal hij meer moeten worden dan een man, meer zelfs dan een Gladiator. Hij moet een legende worden! Alle afleveringen weergeven 4

War of the Damned (2013)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 25/01/2013 Nu Spartacus en de rebellen de ene overwinning na de andere behalen, moeten de machtigste mannen van Rome zich verenigen in een poging de opstand te verijdelen. Alle afleveringen weergeven 3
Alle afleveringen weergeven 3 (10 afleveringen)
Enemies of Rome
afleveringen 1 : Enemies of Rome
Spartacus blijft zijn leger uitbreiden en is Rome's beste commandanten te slim af. Ondertussen moet het rijk zich voor hulp wenden tot de rijke Marcus Crassus.
Wolves at the Gate
afleveringen 2 : Wolves at the Gate
Spartacus voert een gewaagde aanval uit om zijn volk te voorzien van voedsel en onderdak. Crassus vormt een woest leger en krijgt een onverwachte bezoeker.
Men of Honor
afleveringen 3 : Men of Honor
Spartacus wil een deal sluiten met een bende stropers om ervoor te zorgen dat zijn mensen voldoende voedsel krijgen. Crassus' zoon Tiberius neemt een fatale beslissing.
Decimation
afleveringen 4 : Decimation
De mogelijke infiltratie van een Romeinse spion zorgt ervoor dat de spanning tussen Spartacus en zijn mannen toeneemt. Crassus herintroduceert een oude Romeinse straf.
Blood Brothers
afleveringen 5 : Blood Brothers
Spartacus voert een plan uit om de troepen van Crassus te verzwakken en de bovenhand te krijgen. Verraad dreigt het plan te belemmeren.
Spoils of War
afleveringen 6 : Spoils of War
Als Crassus een aanval leidt tegen de door rebellen bezette stad, zit Gannicus gevangen achter de vijandelijke linies.
Mors Indecepta
afleveringen 7 : Mors Indecepta
Terwijl hun troepen geen kant op kunnen op een ontoegankelijke ingesneeuwde heuvelrug, ruziën Spartacus en Crixus over een ontsnappingsplan.
Separate Paths
afleveringen 8 : Separate Paths
Spartacus en de rebellen staan voor een lastige keuze. Met Crassus die op meedogenloze wijze Spartacus najaagt, escaleert het conflict tussen Tiberius en Caesar.
The Dead and the Dying
afleveringen 9 : The Dead and the Dying
Crassus verneemt dat een andere Romein Spartacus wil verslaan. Spartacus wil een pasmunt gebruiken tegen de Romeinen.
Victory
afleveringen 10 : Victory
Spartacus en zijn rebellen die in de minderheid zijn, doen een laatste poging om voor vrijheid te strijden in een episch gevecht tegen de Romeinen.

Vengeance (2012)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 27/01/2012 Gladiator Spartacus en zijn leger slaven begeven zich naar Rome om hun aantal te vergroten, maar zal Spartacus de opstand verlaten voor wraak? Alle afleveringen weergeven 2
Alle afleveringen weergeven 2 (10 afleveringen)
Fugitivus
afleveringen 1 : Fugitivus
Spartacus ontdekt welke zware verantwoordelijkheden en hoge kosten zijn nieuwe rol als leider van de bevrijde slaven met zich meebrengt.
A Place in This World
afleveringen 2 : A Place in This World
Spartacus en zijn mannen bevrijden een Romeinse villa, maar de slaven zijn terughoudend. Oenomaus gooit zichzelf in de genadeloze dierenkuil.
The Greater Good
afleveringen 3 : The Greater Good
Spartacus moet een kloof tussen de gladiatoren overbruggen na nieuws over het lot van Naevia.
Empty Hands
afleveringen 4 : Empty Hands
Spartacus leidt overlevenden door het bos, maar Crixus dwaalt af en keert terug naar een plaats waar hij eerder zoveel ellende heeft meegemaakt.
Libertus
afleveringen 5 : Libertus
Spartacus leidt een moedige missie om Crixus te bevrijden uit een Romeinse gevangenis, maar een legendarische gladiator van Batiatus zorgt voor complicaties.
Chosen Path
afleveringen 6 : Chosen Path
Spartacus vertelt zijn rusteloze rebellen dat ze moeten trainen om hun nieuwe toevluchtsoord te beschermen. Lucretia en Ilithyia zoeken steun bij elkaar.
Sacramentum
afleveringen 7 : Sacramentum
Spartacus en zijn opstandelingen proberen meer volgelingen te krijgen door vechters te bevrijden die tot slaaf zijn gemaakt tijdens verre oorlogen.
Balance
afleveringen 8 : Balance
Spartacus krijgt kans op wraak wanneer een vooraanstaande Romein wordt opgepakt, maar zal hij dit doen ten koste van het hogere ideaal?
Monsters
afleveringen 9 : Monsters
Spartacus moet zijn mensen overtuigen om samen de naderende aanval van de Romeinen af te slaan.
Wrath of the Gods
afleveringen 10 : Wrath of the Gods
De nijper wordende voorraden en de sterkere Romeinse vijand dwingen de opstandelingen op hun knieën. Spartacus moet zijn mensen weer hoop geven.

Blood and Sand (2010)

13 afleveringen  | Uitzendingen : 22/01/2010 Spartacus is verraden door een Romeinse generaal en als slaaf verkocht aan Lentulus Batiatus om in zijn ludus gladiatorius in Capua, Italië te trainen. Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (13 afleveringen)
The Red Serpent
afleveringen 1 : The Red Serpent
Nadat een Thraciaanse krijger in het Romeinse leger op een gewelddadige manier in opstand komt, wordt hij gedwongen om als gladiator in de arena te vechten.
Sacramentum Gladiatorum
afleveringen 2 : Sacramentum Gladiatorum
De slaaf Spartacus zit op een gladiatorenopleiding en laat zijn wraakgevoelens varen wanneer zijn nieuwe meester belooft om hem te herenigen met zijn vrouw.
Legends
afleveringen 3 : Legends
Hoewel Spartacus zichzelf heeft bewezen tijdens de training, isoleert hij zich steeds verder omdat hij zich grof gedraagt en blijft proberen om zijn vrouw te zien.
The Thing in the Pit
afleveringen 4 : The Thing in the Pit
Spartacus heeft in de arena slecht gepresteerd tegen Crixus en moet in de dierenkuil vechten. Batiatus loopt mogelijk gevaar als zijn schulden niet worden betaald.
Shadow Games
afleveringen 5 : Shadow Games
Batiatus daagt Spartacus en Crixus uit om de strijdbijl te begraven en als team te vechten tegen een legendarische tegenstander die nog nooit is verslagen.
Delicate Things
afleveringen 6 : Delicate Things
Na de overwinning van Spartacus in de arena laat Batiatus de gladiator weten dat zijn langgekoesterde wens werkelijkheid wordt: de hereniging met zijn vrouw.
Great and Unfortunate Things
afleveringen 7 : Great and Unfortunate Things
Overmand door de dood van zijn vrouw en de constante druk van Batiatus moet Spartacus een keuze maken: de mantel van een kampioen-gladiator of de dood.
Mark of the Brotherhood
afleveringen 8 : Mark of the Brotherhood
Batiatus koopt meer slaven die moeten worden opgeleid als gladiator, en overweegt om Crixus te verkopen. Iliythia haalt een nieuweling over om Spartacus te vermoorden.
Whore
afleveringen 9 : Whore
Batiatus maakt het nieuws bekend dat Spartacus de rijkste vrouw in Rome van dienst moet zijn.
Party Favors
afleveringen 10 : Party Favors
Spartacus en Crixus moeten tegen elkaar uitkomen in een vriendschappelijk gevecht voor de verjaardag van Numerius, maar Crixus wil bloed zien.
Old Wounds
afleveringen 11 : Old Wounds
Spartacus staat een onaangename verrassing te wachten. In de tussentijd bedenkt Batiatus hoe hij wraak kan nemen op zijn vijanden.
Revelations
afleveringen 12 : Revelations
Lucretia en Batiatus wachten op de komst van Glaber in de hoop dat hij hun beschermheer wordt, terwijl Spartacus zint op wraak.
Kill Them All
afleveringen 13 : Kill Them All
In deze prachtige laatste aflevering van het seizoen bereikt de woede van Spartacus een hoogtepunt.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Series in hetzelfde genre

Ragnarok - Drama
2

Ragnarok

Drama | 3 seizoen(en)  | 24 aflevering(en)
2020
Regie: Adam PriceMet: Theresa Frostad Eggesbø, David Alexander Sjøholt,...In het kleine fictieve stadje Edda worden volwassen mensen gedwongen te reageren op klimaatveranderingen. De ijskappen smelten met een snelheid die niemand had verwacht. De wereld maakt lange periodes van droogte door en de winters zijn te warm. Steeds vaker ervaren mensen extreme koude... Verder lezen...
Succession - Drama
4

Succession

Drama | 3 seizoen(en)  | 36 aflevering(en)
2018
Regie: Jesse ArmstrongMet: Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook,...De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media en entertainment bedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie? En ziet hij dat... Verder lezen...
The Blacklist - Drama
6

The Blacklist

Drama | 10 seizoen(en)  | 256 aflevering(en)
2013
Regie: Jon BokenkampMet: Megan Boone, Diego Klattenhoff, James Spader,...'s Werelds meest gezochte crimineel geeft zichzelf aan en biedt aan om iedereen aan te geven met wie hij ooit heeft gewerkt. Zijn enige voorwaarde is dat hij alleen werkt met de nieuwgeslagen FBI agent met wie hij geen connectie lijkt te hebben
9-1-1 - Drama
8

9-1-1

Drama | 7 seizoen(en)  | 120 aflevering(en)
2018
Regie: Ryan Murphy & Brad FalchukMet: Connie Britton, Peter Krause, Angela Bassett,...9-1-1 onderzoekt de ervaringen van de politie, ambulancepersoneel en brandweerlieden die onder hoge druk moeten werken. Onder de meest extreme omstandigheden komen zij terecht in beangstigende, schokkende en hartverscheurende situaties. Daarnaast hebben zij natuurlijk ook nog een eigen privéleven.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: