Matthew Perry, de geliefde acteur die Chandler Bing speelde in de serie "Friends", is overleden. Hij werd 54 jaar oud. - Actueel Cinema

   - 
Matthew Perry, de geliefde acteur die Chandler Bing speelde in de serie

Matthew Perry, de geliefde acteur die Chandler Bing speelde in de serie "Friends", is overleden. Hij werd 54 jaar oud.

De politie van Los Angeles onderzoekt zijn dood, vertelde een politiebron aan CNN. Er wordt op dit moment kwaad opzet vermoed, zei de bron, maar het incident wordt nog steeds onderzocht door de afdeling roof- en moordzaken van de politie van Los Angeles. Volgens de Los Angeles Times, die politiebronnen citeert, overleed Perry zaterdag in zijn huis in Los Angeles. Hij werd teruggevonden in zijn bubbelbad.

"We zijn geschokt door het overlijden van onze goede vriend Matthew Perry. Matthew was een ongelooflijk getalenteerd acteur en een onuitwisbaar lid van de Warner Bros. Television Group familie," zei Warner Bros. Television Group in een verklaring. "De impact van zijn komische genialiteit werd over de hele wereld gevoeld en zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van zovelen. Dit is een hartverscheurende dag en we sturen onze liefde naar zijn familie, geliefden en al zijn toegewijde fans."

In november 2022 publiceerde hij een memoires getiteld 'Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir'.

Daarin onthult Perry dat zijn opioïdenmisbruik leidde tot een gescheurde dikke darm op 49-jarige leeftijd. Artsen gaven hem een overlevingskans van twee procent, schreef hij, en hij bleef twee weken in coma, gevolgd door enkele maanden in het ziekenhuis.

De oorzaak van de dood van acteur Matthew Perry in zijn huis op zaterdag zal verder onderzocht moeten worden door de Los Angeles County Medical Examiner's Office voordat er een conclusie kan worden getrokken.

© Shutterstock

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: