Infos

Engelse titel : Banshee
Geregisseerd door : Jonathan Tropper & David Schickler
In de zalen vanaf: 1 november 2013
Speelduur: 50 minuten
Genre: Thriller
Land : US (2013)

 VOD

Bekijk Banshee via video on demand/streaming.

 Synopsis

Banshee gaat over een voormalig veroordeelde meesterdief, Lucas Hood, die zich voordoet als de nieuwe sheriff van Banshee, Pennsylvania, een dorpje met een grote Amish-populatie. Als sheriff moet hij zorgen voor gerechtigheid, maar tegelijkertijd misbruikt hij zijn aangemeten positie om zijn criminele activiteiten verderzetten. In beide rollen krijgt hij af te rekenen met een reeks vijanden, waaronder de gangsters die hij jaren geleden verraadde.

 4 Seizoenen

Seizoen 4 (2016)

8 afleveringen  | Uitzendingen : 04/01/2016 Banshee gaat over een voormalig veroordeelde meesterdief, Lucas Hood, die zich voordoet als de nieuwe sheriff van Banshee, Pennsylvania, een dorpje met een grote Amish-populatie. Als sheriff moet hij zorgen voor gerechtigheid, maar tegelijkertijd misbruikt hij zijn aangemeten positie om zijn criminele activiteiten verderzetten. In beide rollen krijgt hij af te rekenen met een reeks vijanden, waaronder de gangsters die hij jaren geleden verraadde. Alle afleveringen weergeven 4
Alle afleveringen weergeven 4 (8 afleveringen)
Aflevering 1
afleveringen 1 : Aflevering 1
Aflevering 2
afleveringen 2 : Aflevering 2
Aflevering 3
afleveringen 3 : Aflevering 3
Aflevering 4
afleveringen 4 : Aflevering 4
Aflevering 5
afleveringen 5 : Aflevering 5
Aflevering 6
afleveringen 6 : Aflevering 6
Aflevering 7
afleveringen 7 : Aflevering 7
Aflevering 8
afleveringen 8 : Aflevering 8

Season 3 (2015)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 01/09/2015 Seizoen 3 begint een maand na het climactische slot van seizoen 2, waarin Rabbit, misdadig brein en vader van Carrie, het loodje moest leggen. Hoewel haar betrokkenheid nu bekend is en ze van haar man en kinderen vervreemd raakte, blijft Carrie in Banshee wonen. Bij dag werkt ze als serveerster, bij nacht steekt ze Lucas, Sugar Bates en Job een handje toe bij een reeks lokale klussen. Terwijl Lucas steeds meer moeite heeft om zijn ware identiteit verborgen te houden voor zijn hulpsheriffs - met name voor Siobhan, zijn nieuwe liefje - raakt het korps van Banshee verwikkeld in een nieuw conflict tussen Amish gangster Kai Proctor en Chayton Littlestone, de brutale, wraakzuchtige leider van de Redbone-vleugel van de Kinaho-stam. Tussen alle vuistgevechten en fluitende kogels door, bekokstooft Lucas een nieuw plannetje om met zijn bende een fortuin binnen te rijven door een ontmantelde marinebasis - bergplaats van miljoenen dollars - te beroven. Alle afleveringen weergeven 3
Alle afleveringen weergeven 3 (10 afleveringen)
Aflevering 1
afleveringen 1 : Aflevering 1
Carrie wordt Geconfronteerd met een terugslag betrekkende een openbaring over haar verleden. Lucas wordt geconfronteerd met een nieuwe bedreiging.
Aflevering 2
afleveringen 2 : Aflevering 2
Lucas en Carrie onderzoeken de tunnels onder Camp Genoa. Proctor en Rebecca komen in aanvaring met een stel rivaliserende drugsbendes over een stuk land.
Aflevering 3
afleveringen 3 : Aflevering 3
Nola kan de moord op haar broer wreken, nu Hood werd opgepakt door een FBI-agent. Maar tijdens het transport van Hood door de FBI loopt het grondig mis. De striptent van Proctor krijgt onaangenaam bezoek.
Aflevering 4
afleveringen 4 : Aflevering 4
Siobhan moet beslissen of hij het geheim van Lucas wil onthullen. Rebecca scoort punten bij Burton, maar ergert Chayton. Carrie zegt haar job vaarwel.
Aflevering 5
afleveringen 5 : Aflevering 5
Chayton en een bende Redbones willen de dood van Tommy wreken en vallen Banshee binnen.
Aflevering 6
afleveringen 6 : Aflevering 6
De FBI plant een inval in de Redbone vestiging. Lucas gaat op zijn eigen manier achter Chayton aan. Rebecca is verrast als ze ontdekt dat haar oom een relatie heeft met Emily. Deva is geïnteresseerd in een knappe vreemdeling.
Aflevering 7
afleveringen 7 : Aflevering 7
Ondanks de bedenkingen van Job brengen Lucas en zijn team de gedurfde roof in Camp Genoa tot een goed einde. Lucas en Chayton worstelen allebei met de gevolgen van hun recente, dodelijke confrontatie. Gordon en Carrie stellen een wapenstilstand voor om een ongewone interventie met Deva mogelijk te maken. Buiten het medeweten van haar oom reist Rebecca naar Philly om er een deal op punt te stellen met een van Proctors misnoegde klanten.
Aflevering 8
afleveringen 8 : Aflevering 8
Lucas en Brock gaan naar een illegale vechtclub in Louisiana om Chayton terug te vinden. Stowe onderzoekt de overval in Camp Genoa. De ambities van Rebecca brengen Emily en Proctor in gevaar.
Aflevering 9
afleveringen 9 : Aflevering 9
Proctor wordt gevangen genomen en gemarteld. Gordon maakt een moeilijke beslissing. Bunker opent de jacht op zijn voormalige bende.
Aflevering 10
afleveringen 10 : Aflevering 10
Lucas is verrast als Gordon zich aansluit bij hem voor de finale onderhandelingen met Stowe in Genoa. Proctor en Rebecca pikken een nieuwe bondgenoot op, als ze vertrekken naar Philadelphia.

Season 2 (2014)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 01/10/2014 In het tweede seizoen van Banshee, een dramaserie van True Blood-bedenker Alan Blood, volgen we de nieuwe lotgevallen van Lucas Hood, een ex-gedetineerde die de identiteit van de sheriff van het landelijke Banshee heeft aangenomen, waar zijn voormalige partner en minnares nu onder de schuilnaam Carrie Hopewell verblijft. Seizoen 2 begint met de nasleep van de schietpartij met Rabbit, bendeleider en vader van Carrie. Nu haar ware identiteit aan het licht is gekomen, wordt ze verscheurd tussen haar toewijding aan haar gezin, dat haar verstoten heeft, en Lucas, die haar jaren eerder heeft gered. Voor sheriff Lucas duiken er nog meer problemen op: er is de moord op een meisje van de Kinaho-stam, die toenemende spanningen veroorzaakt tussen de Amish en de Indianen en er is de onverwachte komst van een onwelkome bezoeker: de zoon van de echte (dode) Lucas Hood. Alle afleveringen weergeven 2
Alle afleveringen weergeven 2 (10 afleveringen)
Aflevering 1
afleveringen 1 : Aflevering 1
In de nasleep van hun bloederige schietpartij met Rabbit worden Lucas, Carrie en de politie van Banshee ondervraagd door Jim Racine, special agent van de FBI. Hij deelt straffen uit die al dan niet op maat zijn van de gepleegde misdaden. Intussen probeert Proctor Rebecca weer te overhalen om onder zijn vleugels te komen. Terwijl Gordons potje begint over te koken door het verraad van zijn vrouw, bewijst Deva, die betrapt wordt bij een winkeldiefstal, hoe vindingrijk ze wel is. Later ontaardt een overval op een gepantserd geldtransport in een levensgevaarlijke achtervolging met een mysterieuze motorijder.
Aflevering 2
afleveringen 2 : Aflevering 2
Afgewezen door Deva en Gordon, moet Carrie noodgedwongen op zoek naar een nieuwe woonplaats. Alex' leiderschap wordt in vraag gesteld door zijn rivaal George Hunter en de stammenraad en hij verdubbelt zijn inspanningen om het geld dat gestolen werd tijdens de casinoroof te heroveren. Siobhan ziet spoken uit het verleden opdoemen wanneer haar ex, Breece Connors, de plooien wil gladstrijken. Lucas moet een wederdienst doen voor Proctor.
Aflevering 3
afleveringen 3 : Aflevering 3
Een schokkende moord in de omgeving van een Amish-boerderij stelt de betrekkingen tussen de Kinaho-stam en de Amish fel op de proef. Ze moeten de hulp van Proctor inroepen om een wraakzuchtige massa tot bedaren te brengen. Tijdens het onderzoek van de misdaad op het land van de Kinaho, worden Lucas en zijn deputy's geconfronteerd met weigerachtige bendeleden en hun imposante leider, Chayton Littlestone. Intussen ontvangt Carrie een onverwachte bezoeker, terwijl Lucas de plotse verschijning van een bijzonder onwelkome gast moet afhandelen.
Aflevering 4
afleveringen 4 : Aflevering 4
Na een tip van Brock brengt Lucas een bezoek aan een rechtlijnige onderwijzer van de Amish-gemeenschap die misschien wel iets meer weet van de moord op Kinaho-stamlid Lana Cleary en de verdwijning van Solomon Bowman. Emmett en Siobhan ondervinden dat het transport van de gevangen Chayton moeilijker is dan ze verwacht hadden. Rebecca heeft het erg moeilijk met de afwijzing van haar ouders. Proctor wil zich verzoenen met Alex en Nola haalt nog een keer keihard uit in de naam van gerechtigheid.
Aflevering 5
afleveringen 5 : Aflevering 5
Op hun terugreis naar Banshee besluiten Lucas en Carrie een omweg te nemen. Een en ander zet Lucas ertoe aan om het voortaan over een andere boeg te gooien. Agent Racine haalt herinneringen op aan het mislukte onderzoek naar Rabbit dat hem jarenlang achtervolgd heeft.
Aflevering 6
afleveringen 6 : Aflevering 6
Wanneer Jason achterhaald wordt door zijn eigen verleden, besluit Lucas een deal te sluiten om het leven van het jongetje - en misschien het zijne - te redden. Door de afwezigheid van Carrie beginnen Gordon en Deva de controle over hun eigen levens te verliezen. Proctor brengt Rebecca een hard lesje in trouw bij.
Aflevering 7
afleveringen 7 : Aflevering 7
De razende Lucas zoekt viavia een manier om Proctor op de knieen te dwingen. Nadat hij de vaste klanten en de strippers van de Savoy op de rooster heeft gelegd, proberen Lucas en zijn deputies op hardhandige wijze informatie over een ecstacy-operatie van Proctor te ontfutselen aan Sharp, een skinhead van de vuilnisbelt. Een familiecrisis brengt Carrie, Deva en Gordon weer dichter bij elkaar. Op de stammenraad wordt Alex geconfronteerd met een motie van wantrouwen. Job etaleert zijn explosief kantje.
Aflevering 8
afleveringen 8 : Aflevering 8
Lucas slaagt er met een onwettig aanhoudingsbevel in om Proctor bij de kraag te vatten, maar hij betaalt er wel een stevige tol voor. Sharp en zijn skinheads willen zich wreken op Emmett en stellen het geduld van de deputy zwaar op de proef. Carrie schiet het geld voor de behandeling van Max voor en zet zo een kleine stap in de richting van een verzoening met Gordon en Deva. Job heeft eindelijk een spoor dat hem naar Rabbit kan leiden.
Aflevering 9
afleveringen 9 : Aflevering 9
In New York loopt Job langs bij een priester die banden heeft met Rabbit, maar hij krijgt stank voor dank. Carries relatie met Gordon wordt andermaal op de proef gesteld door een nieuwe revelatie. Burton slaagt erin om een verrader het zwijgen op te leggen, maar de andere ontsnapt hem. Alex zweert dat hij bewijzen zal leveren die Proctor achter de tralies moeten houden. Emmett laat het allemaal achter zich, terwijl Brock vooral hogerop wil. Lucas en Carrie zetten zich schrap voor een epische confrontatie, evenals een commissaris van het NYPD die banden heeft met hun verleden.
Aflevering 10
afleveringen 10 : Aflevering 10
Extra gemotiveerd door de pijnlijke herinneringen die hen op een punt hebben gebracht waarvan geen terugkeer meer mogelijk is, zetten Lucas en Carrie zich schrap voor het gevecht van hun leven tegen de wraakzuchtige Rabbit en zijn meedogenloze trawanten. In Banshee bewijst Rebecca haar trouw wanneer Proctor eindelijk huiswaarts keert.

Season 1 (2013)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 01/11/2013 In dit opwindende nieuwe actiedrama van Alan Ball, bedenker en producer van True Blood, volgen we de vreemde gebeurtenissen rond Lucas Hood (Antony Starr), een ex-gedetineerde die onwaarschijnlijk genoeg sheriff wordt van een plattelandsdorpje in Amish-gebied. Hij is er op zoek naar de vrouw die hij 15 jaar geleden uit het oog verloor, toen hij zichzelf aangaf bij de politie en haar liet ontsnappen na een juwelendiefstal. Carrie Hopewell (Ivana Milicevic) leeft nu in Banshee onder een andere naam. Ze is getrouwd met de plaatselijke officier van justitie, heeft twee kinderen - een van hen zou wel eens van Lucas kunnen zijn - en probeert zo goed en zo kwaad als dat gaat onder de radar te blijven. De komst van Lucas zet haar wereld op stelten en wakkert de oude vlam weer aan. Tot overmaat van ramp gaat Banshee gebukt onder corruptie en de terreur van Kai Proctor (Ulrich Thomsen), een opperheer van de Amish, die op brutale wijze zijn fortuin maakt met drugs, gokken en omkoperij. Met de hulp van ex-bokser, nu barman, Sugar Bates (Frankie Faison), slaagt Lucas erin om Kai en zijn trawanten op redelijke afstand te houden. Uiteindelijk wordt het meesterdief Lucas te machtig en sleept zijn drang om te stelen hem en Carrie mee in een gevaarlijke spiraal van bedrog. De situatie wordt er niet beter op wanneer Mr . Rabbit (Ben Cross), de New Yorkse maffioso die ze ooit oplichtten, besluit om zich te wreken. Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (10 afleveringen)
Aflevering 1
afleveringen 1 : Aflevering 1
Een net vrijgekomen crimineel neemt de identiteit over van Lucas Hood, de nieuwe Sheriff van Banshee. Met zijn verleden als grote geheim, wordt hij vrienden met een ex boxer die tegenwoordig een eigen kroeg runt. Hij heeft een drukke eerste dag, als nieuwe Sheriff in Town.
Aflevering 2
afleveringen 2 : Aflevering 2
Hanson geeft een feest waarop hij pillen verkoopt die hij heeft gestolen van Proctor. Onder andere Deva is aanwezig op dit feest. Lucas en zijn team lijken op tijd te zijn om het feest te stoppen, maar de pillen hebben dan hun uitwerking al gehad.
Aflevering 3
afleveringen 3 : Aflevering 3
In het lokale Casino van Banshee staat er een belangrijk Martial Arts gevecht op het programma. De zakelijke kant van Banshee heeft grote belangen bij dit gevecht. Het hele feest komt echter onder druk te staan wanneer de kampioen Lucas boos weet te maken.
Aflevering 4
afleveringen 4 : Aflevering 4
Een niet geheel geslaagd avontuur in Harrisburg heeft grote gevolgen. De relatie tussen Lucas, Carrie en Job staat op het spel. Lucas en Emmett arresteren Proctor voor de moord op Hanson.
Aflevering 5
afleveringen 5 : Aflevering 5
Een bende plunderende motorrijders overvalt het jaarlijkse "Spirit Festival" in Banshee, met dodelijke gevolgen, Lucas en Siobhan gaan op zoek naar rechtvaardigheid. geirriteerd na het verliezen van zijn belangrijkste getuige tegen Proctor, wordt Lucas verder ontstemd als FBI-agent Xavier arriveert om de situatie te volgen.
Aflevering 6
afleveringen 6 : Aflevering 6
Wicks, een ex-gevangene uit Lucas' verleden, komt langs in Banshee, Dit brengt herinneringen over de Albino naar boven. Proctor gaat over op afpersing wanneer een dominee weigert om zijn huis te verkopen om ruimte te maken voor een casino hotel.
Aflevering 7
afleveringen 7 : Aflevering 7
Lucas' cover wordt bedreigd wanneer Carrie besluit om hem te verraden aan Rabbit in een poging om zichzelf en haar familie te beschermen. Ondertussen, loop een overal op een drogisterij uit de hand en schiet over naar de gijzeling van de middelbare school, waarbij Deva en Janie , de vrouw van burgemeester onder de gegijzelden zijn.
Aflevering 8
afleveringen 8 : Aflevering 8
Carrie spoort Lucas aan om het verleden het verleden te laten zelf wanneer als een steeds achterdochtigere Gordon vastbesloten is om haar verleden bloot te leggen. Nadat ze uit haar huis is, Rebecca wendt zich tot Proctor om haar een nieuwe start in Banshee geven. Een verrassingsbezoek van Rabbit's luitenant, Olek, Peak aka Widow's, brengt weer een vloed van herinneringen voor Carrie.
Aflevering 9
afleveringen 9 : Aflevering 9
Wanneer "Rabbit" Carrie en Lucas in het vizier krijgt, ontvlucht Carrie het ziekenhuis in een wanhopige poging om haar familie te verzamelen en uit de stad te krijgen. Kai introduceert Rebecca in zijn zaken wereld, en stuurt hij Lucas een bericht over het rotzooien met zijn nicht. Alex Longshadow rekruteert een van Proctor zijn misdadigers met een gok probleem om een werk-onderbreking in het casino op te lossen.
Aflevering 10
afleveringen 10 : Aflevering 10
Herinnerend aan een reeks gevangenis therapiesessies die zijn haat tegen Rabbit versterken, en door het aandringen Xavier dat de FBI een ontvoeringszaak moet afhandelen. maakt Lucas een beslissing die het lot van Carrie en haar familie, Job,Sugar en het hele Banshee politiekorps zal veranderen. Een speciale bezorging bij Alex zorgt ervoor dat Nola haar toekomst heroverweegt; Kai leert Rebecca de kracht van de telecommunicatie.

 Casting

Lili Simmons

Rebecca Bowman
Matt Servitto

Deputy Brock Lotus
Ivana Mili?evi?

Anastasia / Carrie Hopewell
Antony Starr

Lucas Hood
Frankie Faison

Sugar Bates
Ryann Shane

Deva Hopewell
Ulrich Thomsen

Kai Proctor
Tom Pelphrey

Kurt Bunker
Chris Coy

Calvin Bunker
Matthew Rauch

Clay Burton
Dennis Flanagan

Leo Fitzpatrick
Ana Ayora

Nina Cruz
Eliza Dushku

Veronica Dawson
Frederick Weller

Declan Bode
Erik King

Tim Hubbard
Jennifer Landon

Lilith Bode
Robert Sedgwick

Hightower
Chance Kelly

Randall Watts
Corey Rieger

Pony Joe
Nestor Serrano

Emilio Loera
David Harbour

Robert Dalton
Dan Butler

Senator Mitchum
Mark Colson

Aaron Boedicker
Cherie Jimenez

Jill Francis / Lena Bella

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Series in hetzelfde genre

Fargo - Thriller
1

Fargo

Thriller | 5 seizoen(en)  | 91 aflevering(en)
2014
Regie: Noah HawleyMet: Ewan McGregor, Michael Stuhlbarg, Shea Whigham,...In deze ijzingwekkende true-crime misdaadserie, een originele bewerking van de gelijknamige Oscar-winnende speelfilm uit 1996, staat een volledig nieuw verhaal centraal, met een nieuwe moordzaak en nieuwe personages die allen verankerd zijn in de typische humor, de moord en de karakteristieke... Verder lezen...
Chicago P.D. - Thriller
2

Chicago P.D.

Thriller | 11 seizoen(en)  | 240 aflevering(en)
2014
Regie: Dick WolfMet: Jason Beghe, Patrick John Flueger, Jesse Lee Soffer,...District 21 van de Chicago Police Department bestaat uit 2 verschillende groepen: de uniform agenten die op straat patrouilleren om de dagelijkse criminaliteit te bestrijden en de inlichtingen eenheid, het team dat de zware criminaliteit in de stad voor haar rekening neemt. Leider van de... Verder lezen...
Criminal Minds - Thriller
4

Criminal Minds

Thriller | 16 seizoen(en)  | 396 aflevering(en)
2005
Regie: Jeff DavisMet: Matthew Gray Gubler, Joe Mantegna, Paget Brewster,...Criminal Minds lost problemen op rond het land. Dit team van elite FBI profilers analyse de meeste verdraaide criminale gedachten. Ze anticiperen hier op en reageren voor de volgende aanval is gebeurt. David Rossi (Joe Mantegna) komt terug van zijn pension om de Behavioral Analysis Unit terug te... Verder lezen...
Élite - Thriller
7

Élite

Thriller | 5 seizoen(en)  | 54 aflevering(en)
2018
Regie: Carlos Caridad Montero, Darío Madrona, Miguel Herrán, María PedrazaMet: María Pedraza, María Pedraza, Itzan Escamilla,...Élite gaat over drie tieners die naar Las Encinas gestuurd worden. Deze school staat in Spanje bekend als de beste en meest exclusieve van het land. Drie tieners die naar Las Encinas komen behoren echter niet tot de absolute elite, maar voor hen zit er niets anders op, nadat hun lokale school is... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: