Filmografie Eliza Dushku

Biografie

Dushku groeide op in de omgeving van Boston, Massachusetts. Doordat haar ouders gingen scheiden voordat zij geboren was werd Eliza opgevoed door haar moeder en haar drie oudere broers. Haar broer Nate Dushku is ook acteur. Eliza is van gemengd Albanese en Deense afkomst. Haar grote voorbeeld is Jamie Lee Curtis. Ze werd ontdekt tijdens een auditie van haar broer Nate. Ze viel, kreeg een bloedneus, maakte een scène, omdat ze volgens eigen zeggen nogal een dramaqueen was en zo kreeg niet broer Nate de rol maar Eliza zelf. Ook was Eliza een tomboy en dacht ze tot haar elfde dat ze een jongen was. 
Dushku speelde onder meer in de televisieserie Buffy the Vampire Slayer. Verder had ze de hoofdrol in Tru Calling en bijrollen in That '70s Show, Angel en King of the Hill. Vanaf februari 2009 is Eliza te zien in de Amerikaanse serie Dollhouse, waarin ze de rol van Echo speelt. 
Ze neemt als trofee altijd de rugleuning van de stoel van de regisseur mee naar huis. Zij doet geen naaktscènes, daarover zei ze: 'Je hebt een betere kans om God te zien dan mij naakt'. Toch was ze topless te zien in The Alphabet Killer en stripte ze tot aan haar lingerie in de film Nobel Son. 
Dushku steunde de verkiezingscampagne van John Kerry. 
Dushku heeft relaties gehad met Michael Bortone en Brad Penny. Sinds februari 2009 date ze voormalig Lakers basketballer Rick Fox. Ze speelde in de videoclips I'm just a kid van Simple Plan en Rockstar van Nickelback.

Filmografie Eliza Dushku

Nieuws over Eliza Dushku

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: