Infos

Engelse titel : Lost Down Memory Lane
Geregisseerd door : Klara van Es
In de zalen vanaf: 15 september 2010
Speelduur: 87 minuten
Genre: Documentaire
Land : Nederland (2010)
Originele taal: Nederlands

 Synopsis

De eerste film over de ziekte Alzheimer, gemaakt vanuit het perspectief van de mensen die zelf aan deze ziekte lijden. De film toont het doen en laten van een groep mensen in een bijzondere gemeenschap en omstandigheden en geeft een portret van die toestand, een hardvochtige ziekte die het geheugen van de personages onomkeerbaar onteigent. 
Centraal staat een drietal vrouwen die op een kleine, bijzondere afdeling van een verzorgingstehuis wonen. Anita is degene die verdraaid goed weet wat dementie betekent en zich soms pijnlijk bewust is van het feit dat ze de ziekte heeft. Maar een falend geheugen betekent nog niet dat de emoties verstommen of de zintuigen het laten afweten. 
Omdat hun ziekte zich in de eerste fase bevindt, zijn ze nog in staat in een tamelijk normale, huiselijke omgeving te leven en simpele dagelijkse bezigheden zelfstandig uit te voeren. Hun geheugen wordt echter regelmatig getest door artsen en psychologen en ze beseffen maar al te goed dat alleen die uitslag bepaalt of ze mogen blijven of dat ze naar de volgende fase gaan: een leven van volledige afhankelijkheid in een gesloten afdeling. Ze doen er alles aan om dit te voorkomen.

 VOD

Bekijk Verdwaald in het geheugenpaleis via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
5
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: