Infos

Geregisseerd door : Alan Ball
In de zalen vanaf: 29 juli 2009
Speelduur: 124 minuten
Genre: Drama
Land : Verenigde Staten (2007)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Wanneer de vriend van haar moeder een ongezonde interesse in haar begint te vertonen wordt Jasira, een dertienjarig Amerikaans-Arabisch meisje, door haar moeder naar Texas gestuurd om bij haar Libanese vader te gaan wonen. 
 
Haar strenge vader is echter niet in staat zijn puberdochter de aandacht en liefde te geven die ze nodig heeft, noch kan hij omgaan met Jasira's tegenstrijdige gevoelens over haar snel veranderende lichaam. 
 
Amerika staat op het punt Koeweit binnen te vallen, en Jasira raakt op school steeds meer geïsoleerd als haar racistische klasgenoten haar beginnen uit te schelden voor 'Theedoek'. 
 
Haar eenzaamheid en haar groeiende frustratie over de tegenstrijdige regels van haar ouders drijven haar tot rebels en gevaarlijk gedrag. Het meest zorgwekkende is haar seksuele obsessie voor de ex-militair die naast haar woont, en die beurtelings voor haar zorgt, haar opwindt en haar uitbuit. Het ziet er steeds slechter uit voor Jasira, tot een zwangere buurvrouw zich over haar ontfermt.

 VOD

Bekijk Towelhead via video on demand/streaming.

 Trailers

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Towelhead"

Towelhead - Bespreking
Bespreking

Towelhead

Alan Ball bevestigt met zijn nieuwste prent dat hij als geen andere de malaise van de Amerikaanse samenleving kan dissecteren. Verder lezen...
Wilkinson American Movie Day - Actueel
Actueel

Wilkinson American Movie Day

Op de Wilkinson American Movie Day, die ondertussen al toe is aan zijn dertiende uitgave, kan je twaalf langverwachte Amerikaanse blockbusters in avant-première ontdekken. Traditiegtrouw vindt het evenement plaats op 4 juli in de steden Brussel, Gent, Antwerpen, Bergen en Luik. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: