Infos

Engelse titel : The Two Popes
Geregisseerd door : Fernando Meirelles
In de zalen vanaf: 11 december 2019
Speelduur: 125 minuten
Land : Engeland, Italië, Argentinië (2019)

 Synopsis

Brekend met de traditie dat een paus in het harnas sterft, treedt in 2013 de conservatieve paus Benedictus XVI (Anthony Hopkins) af na het opduiken van een vertrouwelijk rapport. Zijn opvolger in het Vaticaan zal een Latijns Amerikaans kardinaal (Jonathan Pryce) zijn. Gefrustreerd door de schandalen in de katholieke Kerk moet hij samen met Benedictus een nieuw pad creëren voor de kerk en haar miljarden volgers wereldwijd. 
The Two Popes is gebaseerd op de verkiezing van paus Franciscus in 2013. Regisseur Fernando Meirelles (Cidade de Deus, The Constant Gardner) en scenarioschrijver Anthony McCarten (Darkest Hour, Bohemian Rapsody) geven een inkijk in het persoonlijke leven van deze twee leiders achter de gesloten deuren van het Vaticaan.

Let op met kinderen tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
Seks
Discriminatie
Geweld
Angst
Drug- en/of alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

 VOD

Bekijk The Two Popes via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "The Two Popes"

Kan Netflix rist aan Golden Globes-nominaties verzilveren? - Actueel
Actueel

Kan Netflix rist aan Golden Globes-nominaties verzilveren?

Tot spijt van wie het benijdt kan streamingdienst Netflix op 5 januari de grote winnaar worden van de Golden Globes, de prijzen van de Hollywood Foreign Press Association die doorgaans ook een goede graadmeter zijn voor de Oscars die een maand later uitgereikt worden. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: