Infos

Geregisseerd door : Matthijs van Heijningen Jr.
In de zalen vanaf: 2 november 2011
Speelduur: 103 minuten
Genre: Thriller
Land : Canada, Verenigde Staten (2011)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Antarctica, een buitengewoon en prachtig continent. Daar bevindt zich ook een afgelegen basis waar een belangrijke wetenschappelijke ontdekking plots een strijd op leven en dood wordt, wanneer een internationaal team een alien opgraaft. Het wezen, dat per toeval op de kolonie wordt losgelaten, kan elke levensvorm aannemen. Het ziet eruit als een mens, maar blijft buitenaards binnenin. In de thriller The Thing verspreidt paranoia zich als een epidemie in de groep van onderzoekers, die een voor een besmet raken door iets mysterieus van een andere planeet. 
 
Paleontologe Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) is naar het afgelegen gebied afgezakt voor de expeditie van haar leven. Ze vervoegt een Noors onderzoeksteam dat per toeval op een vreemd ruimteschip in het ijs stootte, en ontdekt zo een organisme dat eeuwen geleden lijkt te zijn gestorven tijdens de crash. Maar het staat op het punt te ontwaken. 
 
Wanneer een eenvoudig experiment het wezen uit het ijs bevrijdt, moet Kate samen met piloot Carter (Joel Edgerton) verhinderen dat alle teamleden een voor een worden gedood. In dit onherbergzame gebied zet de parasiet, die alles wat hij aanraakt kan nabootsen, de mensen tegen elkaar op om zo te kunnen overleven en zich te verspreiden.

 Meningen

 Al het nieuws over "The Thing"

 Andere films nu in de bioscoop...


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: