Infos

Geregisseerd door : Charles Martin Smith
In de zalen vanaf: 23 maart 2005
Speelduur: 103 minuten
Genre: Avontuur
Land : Canada (2003)

 Synopsis

The Snow Walker vertelt het verhaal van de piloot Charlie Halliday, die tijdens een routine klus in de wildernis van de Noordpool een ontmoeting heeft met een kleine groep Inuit vissersmannen, met onder hen een ziek jong meisje, Kanaalaq genaamd. De vissermannen vragen aan Charlie om haar terug te vliegen naar een zieknhuis; hun enige hoop dat het meisje zal overleven. Eerst weigert Charlie nog, maar als de vissermannen hem twee waardevolle walrusslagtanden aanbieden, wordt de verleiding hem te groot.  
 
Wanneer Charlie`s vliegtuig op de terugweg crasht in een ijsmeer in de eindeloze uitgestrektheid van dit verlaten en mooie land, realiseert Charlie zich dat ze gestrand zijn op honderden mijlen van de beschaving. Met een kapotte radio en een nauwelijks bruikbare voorraad, is hij overgeleverd aan de barmhartigheid van het land en de krachten van de natuur die hem telkens te slim af zijn. Boos en rusteloos, besluit hij de plaats waar ze gecrasht zijn te verlaten en het land in te trekken, Kanaalaq belovend dat hij voor haar zal terugkomen.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: