Infos

  • 25 mei 2016
  • Verenigde Staten (2015)
  • Engels

Synopsis

Eind jaren '70, middenin een schitterende en productieve carrière als voorloper van modern jazz, verdwijnt Miles Davis (Cheadle) vijf jaar lang uit de schijnwerpers. Geïsoleerd in zijn huis, lijdt hij aan een chronische pijn die veroorzaakt wordt door zijn aftakelende heup. Daarnaast lijdt Davis' stem onder het gebruik van drugs en pijnmedicatie en worden zijn gedachten opgejaagd door verontrustende geesten uit het verleden.  
Nadat de sluwe muziekreporter Dave Braden (Ewan McGregor) zijn weg baant tot in het huis van Davis, beginnen de twee mannen onbewust aan een wild en aangrijpend avontuur om een gestolen opname van de muzikant's laatste composities terug in handen te krijgen.  
Davis' veranderlijke gedrag wordt gestuurd door de herinneringen van zijn gestrand huwelijk met de mooie en talentvolle danseres Frances Taylor (Emayatzy Corinealdi). Tijdens hun relatie deed Frances dienst als Davis' muze. Het was gedurende deze periode dat hij verschillende van zijn kenmerkende opnames uitbracht, waaronder de baanbrekende "Sketches of Spain" en "Someday My Prince Will Come". Het sprookje is echter van korte duur. Ontrouw en misbruik kenmerkt het acht jaar durende huwelijk, en Frances is gedwongen te vluchten voor haar eigen veiligheid wanneer Miles' mentale en fysieke gezondheid achteruit gaat.  
Jaren later flirt Davis, gekweld door spijt en verlies, met vernietiging totdat hij weer redding vindt in zijn kunst.

Video's van "Miles Ahead"

Fotogalerij "Miles Ahead" (4)

Miles Ahead - Foto 1 Miles Ahead - Foto 2 Miles Ahead - Foto 3 Miles Ahead - Foto 4

Mening van de pers

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties