Infos

Geregisseerd door : Emile Goudreault
In de zalen vanaf: 9 juni 2004
Speelduur: 99 minuten
Land : Canada (2003)

 Synopsis

Angelo is een reisadviseur van tegen de dertig die probeert door te breken als scriptschrijver voor televisieproducties. Nino, ook rond de dertig, is een alom gerespecteerde wetsdienaar. Maria en Gino, Angelo's ouders, zijn in de jaren vijftig naar de 'nieuwe wereld' geëmigreerd en na aankomst in het huwelijksbootje gestapt. Toch hebben ze nooit echt kunnen aarden in hun nieuwe leefomgeving. Angelo's iets oudere zus, Anna, is een ongetrouwde onderwijzeres die nog bij haar ouders woont en een zwak heeft voor pillen en overdreven gevoel voor het dramatische. Nino's moeder Lina is een veeleisende en heersende weduwe die niet onderdoet voor Mussolini.  
 
De wereld van Maria en Gino stort in elkaar wanneer hun zoon besluit op zichzelf te gaan wonen. "What is so wrong with living with your parents until you get married?" vragen ze hem. Ze zijn opgelucht wanneer ze horen dat Angelo's jeugdvriend Nino bij hem intrekt. Nino is immers een oude vriend van de familie en een politieagent. De geruststelling is slechts van korte duur wanneer blijkt dat Nino en Angelo meer delen dan slechts een woonruimte, ze zijn namelijk verliefd op elkaar. Op temperamentvolle Italiaanse wijze breekt de hel los en met het algehele afgrijzen klinkt er ook een roep om hulp. Na het aanvankelijke ongeloof volgt de regelrechte verontwaardiging. De jongens zijn gewoon de weg kwijt en er moet zo snel mogelijk iets aan gedaan worden om ze weer op het rechte pad te krijgen. De messen zijn geslepen en de strijd kan beginnen, "tutta la famiglia (de hele familie)" trekt ten strijde!

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: