Mening van de pers

Knack
Broers Dardenne worden in Frankrijk bekroond met Prix Lumière
De Franse filmprijs wordt al sinds zijn ontstaan in 2009 uitgereikt in Lyon. De stad speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van de film. Het was namelijk daar dat de broers Auguste en Louis Lumière in 1895 met een zelf uitgevonden cinematograaf hun eerste film draaiden: La sortie des usines Lumière. 'We zijn zeer vereerd dat we de Prix Lumière 2020 krijgen', reageren de broers Dardenne op de website van het filmfestival. 'Voor ons, twee broers die films maken, heeft deze prijs een... Verder lezen

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Le Gamin au Vélo"

Veel Belgische, weinig Vlaamse inbreng op Filmfestival van Cannes - Actueel

Veel Belgische, weinig Vlaamse inbreng op Filmfestival van Cannes

"Grace of Monaco", een Frans-Italiaanse coproductie waarin cineast Olivier Dahan een bewogen episode schetst uit het huwelijksleven van Rainier van Monaco en de Hollywoodactrice Grace Kelly, opent woensdagavond de 67ste editie van het gerenommeerde Internationale Filmfestival van Cannes.
Regisseurs Michaël Roskam en de broers Dardennes naar de Oscars? - Actueel

Regisseurs Michaël Roskam en de broers Dardennes naar de Oscars?

De Belgische filmmakers Michaël R. Roskam en de gebroeders Luc en Jean-Pierre Dardenne zijn bij de 176 filmprofessionelen die dit jaar door de Academy of Motion Picture Arts & Sciences (AMPAS) worden uitgenodigd om lid te worden.
Broers Dardenne weer bekroond in Cannes met Grand Prix - Actueel

Broers Dardenne weer bekroond in Cannes met Grand Prix

Gisteren hebben de gebroeders Dardenne de Grand Prix gewonnen voor "Le gamin au vélo". Dit is al de vijfde keer dat de broers Dardenne deelnemen aan het Festival van Cannes, en tevens de vijfde keer dat ze in de prijzen vallen, al is het dit jaar geen Gouden Palm, zoals in 1999 voor "Rosetta" en in... Verder lezen...
Le Gamin au Vélo - Bespreking

Le Gamin au Vélo

De nieuwe van de gebroeders Dardenne schuift mee in het kielzog van hun beste werk maar moet uiteindelijk toch de rol lossen.

Infos

  • 18 mei 2011
  • 87 minuten
  • België, Frankrijk, Italië (2011)
  • Frans

Synopsis

Cyril is net geen twaalf. Hij loopt weg uit het kindertehuis waar zijn vader hem achtergelaten heeft met de belofte hem te komen halen.  
Tijdens zijn zoektocht naar zijn vader, ontmoet hij Samantha, een vrouw die hem liefde zou kunnen geven en zijn woede zou kunnen sussen.

Fotogalerij "Le Gamin au Vélo" (5)

Le Gamin au Vélo - Foto 1 Le Gamin au Vélo - Foto 2 Le Gamin au Vélo - Foto 3 Le Gamin au Vélo - Foto 4 Le Gamin au Vélo - Foto 5

"Le Gamin au Vélo" is geselecteerd in...

Andere films nu in de bioscoop...

De Wraak van de Ninja - Familie, Animatie Film

De Wraak van de Ninja

Familie, Animatie Film 

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties