Filmografie Cécile de France

Biografie

Cécile de France (Namen, 17 juli 1975) is een Belgische actrice die in Frankrijk woont. 
Ze verliet België toen ze 17 was om in Parijs toneelkunst te studeren. Ze werd twee jaar later toegelaten aan het ENSATT (École Nationale Supérieure des Arts et Techniques du Théâtre), waar ze drie jaar lang aan het Département Comédie studeerde, eerst in Parijs, later in Lyon. 
Ze werd ontdekt door impresario Dominique Besnehard, waarna ze een schitterende acteercarrière begon, met films zoals "L'art de la seduction" en "Irène". 
Haar internationale doorbraak kreeg ze met de horrorfilm "Haute tension". Ze werd ook opgemerkt door Hollywoodproducers en verscheen daarna in de Disney-film Around the World in 80 Days naast Jackie Chan. Ook was ze één van de kanshebbers op de rol van Bondgirl in Casino Royale. Deze rol ging echter naar Eva Green. 
In 2005 won ze de Romy Schneiderprijs.

Filmografie Cécile de France

Le voyage de Fanny
september 2018

Le voyage de Fanny

 Regie: Lola DoillonMet: Cécile de France & Stéphane De GroodtIn 1943 worden de 13-jarige Fanny en haar jongere zusjes opgejaagd doorheen Frankrijk en Italië, op de vlucht voor de oorlog. Net wanneer ze rust hebben gevonden bij een Italiaans pleeggezin, klopt het nazisme ook daar aan de deur. Fanny neemt een groep kinderen op sleeptouw en samen proberen ze,... Verder lezen...
En équilibre
juni 2015

En équilibre

 Regie: Denis DercourtMet: Cécile De France, Albert Dupontel, Marie BäumerMarc is paardensportstuntman. Door een zware val verliest hij alle hoop om ooit opnieuw paard te rijden. Florence wordt door de verzekeringsmaatschappij opgedragen om zich te ontfermen over het dossier van deze gebroken man. De ontmoeting brengt hun beide levens in de war.
Möbius - Thriller, Drama
februari 2013

Möbius

Thriller, Drama Regie: Eric RochantMet: Jean Dujardin, Cécile de France, Tim Roth,...Grégory Lioubov, een officier bij de Russische geheime dienst, wordt naar Monaco gestuurd om er het doen en laten van een machtige zakenman in de gaten te houden. Alice, een experte op het gebied van financiën, wordt in het kader van deze missie aangeworven. Grégory overschrijdt echter de regels en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: