Infos

Geregisseerd door : Costa-Gavras
In de zalen vanaf: 9 maart 2005
Speelduur: 122 minuten
Genre: Thriller
Land : Frankrijk (2004)
Originele taal: Frans

 Synopsis

Bruno D. is een belangrijk kaderlid in een papierfabriek. Na 15 jaar trouwe dienst wordt hij, samen met een honderdtal collega's, afgedankt. De reden : een economische herschikking of herlokalisatie. Met zijn ervaring en zijn nog relatief jonge leeftijd (40 jaar), is Bruno ervan overtuigd dat hij binnen de kortste keren aan een nieuwe, evenwaardige job zal geraken. Maar drie jaar later is Bruno nog steeds werkloos. Bruno beseft dat hij onvrijwillig deelneemt aan een uitputtingsslag. Een soort oorlog waarin hij als gewone soldaat één enkele 'missie' heeft: hij moet zichzelf en zijn familie redden om hun comfortabele leventje niet te verliezen. Hij beseft ook dat zijn eigen mentale gezondheid, de relatie met zijn vrouw en de toekomst van zijn kinderen volledig afhangen van deze 'missie'. Bruno wapent zich en zet zijn offensief in. Op een weloverwogen, pragmatische manier liquideert hij de concurrentie, voordat hij zich op zijn laatste obstakel stort: ARCADIA, het laatste obstakel tussen hem en, naar zijn mening, zijn rechtmatige job.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Sometimes I think about dying
3
05 juni 2024

Sometimes I think about dying

 Regie: Rachel LambertFran denkt graag na over doodgaan, het maakt haar rustige leven interessanter. Wanneer ze haar nieuwe collega op het werk aan het lachen maakt, leidt dat tot meer: een date, een stuk taart, een gesprek, een vonk. Het enige dat hen in de weg staat, is Fran zelf.
The Watchers - Horror
6
12 juni 2024

The Watchers

Horror Regie: Ishana Night ShyamalanMet: Dakota Fanning"Verdwaald in een bos, vindt Mina onderdak in een huis dat al bewoond wordt door drie mensen. Ze zal dan de regels van deze zeer geheime plek ontdekken: elke nacht moeten de bewoners zich laten observeren door de mysterieuze bewoners van dit bos. Ze kunnen hen niet zien, maar zij zien alles."

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: