Infos

Geregisseerd door : John Boorman
Speelduur: 97 minuten
Land : Engeland (1987)
Originele taal: Engels

 Synopsis

De 9-jarige Billy woont met zijn ouders en twee zussen in de Londense voorstad. 
 
Als de oorlog uitbreekt, raakt zijn leven helemaal in de war?: zijn lessen op school worden onderbroken door evacuaties, zijn vader gaat bij het leger en zijn moeder moet alleen voor het gezin zorgen. Met de Blitz begint het avontuur pas echt?: Billy ontdekt de realiteit van seks, liefde en dood te midden de kapotgeschoten huizen en bomkraters. De oorlog is voor hem zowel een opwindende als angstaanjagende tijd. 
 
Ook voor de vrouwen werkte de oorlog bevrijdend en wat een bron van vreugde was het als Hitler je school de lucht inblies! 
 
Regisseur John Boorman roept met veel affectie zijn kinderjaren tijdens de Londense Blitz op in deze nostalgische dramakomedie, die een van de beste films is over de tweede wereldoorlog.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Hope and Glory"

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: