Infos

Synopsis

1988. Gunther Strobbe (13) woont samen met zijn vader Celle en zijn drie nonkels Breejen, Koen en Wieken bij zijn Meetje. De vier broers zijn na een reeks mislukte huwelijken teruggekeerd bij hun moeder. Het mannengezin leeft er in het smerigste kot van Reetveerdegem onder het motto "God schiep de dag en wij nietsnutten ons er doorheen". Elke avond trekt Gunther met zijn vader en nonkels op café: zij drinken zich te pletter terwijl Gunther zijn huis en strafwerk. Het bezoek van Gunthers tante, Rosie, en haar dochter, nichtje Sylvie, biedt een welgekomen afwisseling. Voor Gunther zijn Rosie en Sylvie het levende bewijs dat er ook een andere wereld bestaat. Pas echt verrassend is het bezoek van sociaal werkster Nele Fockedey. Haar besluit is snel genomen: dit is geen omgeving om een kind van dertien op te voeden en Gunther wordt weggehaald uit de dagelijkse routine van alcohol en nietsdoen. De reactie van Celle is kordaat: eerst slaat hij de inboedel kort en klein, dan timmert hij zijn zoon in elkaar en tenslotte overweegt hij een zoveelste zelfmoordpoging. Uiteindelijk laat hij zich opnemen in een ontwenningskliniek. Komt het daarna terug goed tussen vader en zoon? Celle hoopt het want Gunther is zijn enige houvast. Maar al tijdens Celles eerste vrije weekend kan hij niet weerstaan aan de lokroep van de Reetveerdegemse horeca. Het is meteen de laatste ontmoeting tussen vader en zoon. 2003. Gunther heeft de processie van pleeggezinnen en jeugdinstellingen overleefd. Wanneer Gunthers vriendin ongewenst zwanger wordt, dreigt hij te vervallen in een bestaan waar hij al zijn hele leven voor op de vlucht is. Zal Gunther zijn lot in eigen handen nemen? Ontsnapt hij aan de helaasheid der dingen?

Video's van "Helaasheid Der Dingen"

Fotogalerij "Helaasheid Der Dingen" (7)

Helaasheid Der Dingen - Foto 1 Helaasheid Der Dingen - Foto 2 Helaasheid Der Dingen - Foto 3 Helaasheid Der Dingen - Foto 4 +2Helaasheid Der Dingen - Foto 5 Helaasheid Der Dingen - Foto 6 Helaasheid Der Dingen - Foto 7

Mening van de pers

Bruzz
Vlaamse kaskrakers
Tot het eind van de zomer draaien ze daar Vlaamse kaskrakers als De zaak Alzheimer, De helaasheid der dingen, The broken circle breakdown, Marina, Loft en Rundskop. (Niels Ruëll) Verder lezen
Knack
Cameraman Ruben Impens wint prestigieuze prijs
Het prestigieuze Manaki Brothers International Cinematographers Film Festival in Macedonië eert elk jaar de beste D.O.P.'s, voluit Directors of Photograph, van over de hele wereld. Ruben Impens sleepte er afgelopen weekend de zilveren Camera 300 Award in de wacht, voor zijn werk in 'Belgica'. Dat berichtte Cinevox.be. Verder lezen

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Helaasheid Der Dingen"

Johan Heldenbergh krijgt rol in een Franse film - Actueel

Johan Heldenbergh krijgt rol in een Franse film

De Vlaamse acteur en film- en theaterregisseur Johan Heldenbergh zal binnenkort meespelen in een film die in Frankrijk wordt opgenomen. Dat meldt Cinevox op zijn website. De opnames van de film, een sociaal drama, zullen begin volgend jaar in Straatsburg en Parijs plaatsvinden.
Klank en beeld - Actueel

Klank en beeld

De Franse auteur Marcel Proust beschreef ooit hoe de smaak van Madeleinekoekjes hem aan zijn jeugd deden denken. In mijn geval is het muziek die me automatisch terugvoert naar Cannes.
Vlaamse film ook in 2009 een groot succes - Actueel

Vlaamse film ook in 2009 een groot succes

Ruim 1,9 miljoen bioscoopbezoekers zijn vorig jaar in België naar een Vlaamse filmproductie gaan kijken. Daarmee hield de Vlaamse film verrassend stand tegenover 2008, toen alle records werden gebroken dankzij één film: 'Loft'.
De Helaasheid der Dingen scoort in Parijs - Actueel

De Helaasheid der Dingen scoort in Parijs

De Franse pers is bijna unaniem lovend over 'De Helaasheid der Dingen'. Tijdens het openingsweekend in Parijs lokte de film al 12 000 bezoekers. De film wordt zelfs beschouwd als een heropleving van de Vlaamse cinema.
Vier Vlaamse films naar Palm Springs - Actueel

Vier Vlaamse films naar Palm Springs

'Altiplano', 'Meisjes' en 'My Queen Karo' zijn geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Palm Springs, kondigt het Vlaams Audiovisueel Fonds aan.

"Helaasheid Der Dingen" is geselecteerd in...

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties

Wedstrijden