Johan Heldenbergh krijgt rol in een Franse film - Actueel Cinema

   - 

De Vlaamse acteur en film- en theaterregisseur Johan Heldenbergh zal binnenkort meespelen in een film die in Frankrijk wordt opgenomen. Dat meldt Cinevox op zijn website. De opnames van de film, een sociaal drama, zullen begin volgend jaar in Straatsburg en Parijs plaatsvinden.

 Johan Heldenbergh speelde de voorbije jaren in enkele erg succesvolle Vlaamse films mee zoals "De helaasheid der dingen" (2009), "Hasta la vista" (2011) en "The Broken Circle Breakdown" (2012). Vooral die laatste film doet het fantastisch in Frankrijk, stelt Cinevox vast. De toonaangevende filmwebsite Allociné zette "The Broken Circle Breakdown" zelfs op nummer één in de lijst van de films die je als kijker moet zien, en het publiek gaat massaal kijken. Met het gevolg dat ook de acteurs worden opgemerkt.

Zodoende heeft Johan Heldenbergh nu een rol te pakken in Frankrijk. Hij zal samen met Reda Kateb en Ludivine Sagnier in de misdaadfilm "La Résistance de l'Air" te zien zijn. "Ja, ik spreek Frans in de film", zegt Heldenbergh. "Maar het is de bedoeling dat ik een Duitser of een Nederlander ben, dat wordt niet gespecificeerd. Ik moet perfect Frans spreken, maar er mag een accentje bij. Maar dat schrikt me niet af. Ik heb tenslotte al veel in het Frans gespeeld op het theater." Over de rol die hij in de Franse film zal vertolken zegt Heldenbergh: "Eigenlijk speel ik duivel: charme en stout. Heel erg stout. Dat is een toprol. Een droom voor een acteur om dat te spelen." (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Welkom op Docville 2023 ! - Actueel
Actueel

Welkom op Docville 2023 !

De 19de editie van DOCVILLE gaat vandaag van start in 30CC/Schouwburg met Iraq's Invisible Beauty van Sahim Omar Kalifa en Jurgen Buedts! Verder lezen...
Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain - Actueel
Actueel

Pedro Almodovar neemt revanche op Brokeback Mountain

Het gerucht gaat dat de nieuwe kortfilm van Pedro Almodovar het beroemde filmfestival van Cannes zal openen. De Spaanse regisseur is begonnen aan een queer western met Ethan Hawk en Pedro Pascal in de hoofdrollen. "Strange Way of Life", geïnspireerd op de titel van het liedje van Amalia Rodrigues,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: