Infos

Originele titel : Sichinin no Samurai
Geregisseerd door : Akira Kurosawa
Speelduur: 208 minuten
Land : Japan (1954)

 Synopsis

Japan in de 16de eeuw toen het land werd verscheurd door burgeroorlogen en de heerschappij van de ooit machtige samoerai op zijn eind liep. Een klein, onbeschermd dorp wordt ieder jaar opnieuw onder de voet gelopen door bandieten die de oogst stelen en de vrouwen verkrachten. Om dit in de toekomst te vermijden besluiten de boeren de hulp in te roepen van samoerai. 
De actiescènes van De zeven samoerai (van kleine schermutselingen tot de climactische veldslag tussen bandieten, boeren en samoerai – briljant in zijn choreografie en dynamische montage en terecht een van de beroemdste scènes uit de filmgeschiedenis) zijn nog steeds ongeëvenaard. Maar onder al die furie en geweld is de film ook een elegie voor een vergaan tijdperk met zijn erecodes en nobiliteit en een humanistische lofzang op een nieuwe gemeenschap. 
De zeven samoerai (niet meer weg te denken uit lijstjes van de beste films aller tijden) is nu na 50 jaar eindelijk te zien in zijn complete versie (208 minuten) op een nieuwe kopie.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: