Candyman

Infos

  • Candyman
  • 25 augustus 2021
  • Verenigde Staten (2020)
  • Engels

Synopsis

De bewoners van Cabrini Green, een van de meest beruchte plaatsen in het hartje van Chicago, zijn zolang ze zich kunnen herinneren geterroriseerd door een spookverhaal. Deze stadslegende, die door iedereen bekend is, gaat over een moordenaar die recht uit de hel komt en opgeroepen kan worden door zijn naam vijf keer voor een spiegel te herhalen. 
 
Tien jaar na de volledige renovatie van de locatie betrekken de schilder Anthony McCoy en zijn vriendin Cartwright, directrice van een een kunstgalerij, een luxueus appartement. Terwijl Anthony's carrière tot stilstand komt, ontmoet hij toevallig een oud-bewoner van de stad die hem vertelt wat er werkelijk achter de mythe van de CANDYMAN schuilgaat. 
 
Om zijn carrière nieuw leven in te blazen, begint de jonge kunstenaar de details van dit lugubere verhaal te gebruiken als inspiratiebron voor zijn schilderijen. Zonder het te beseffen, opent hij de deur naar een verontrustend verleden dat zijn geestelijk evenwicht in gevaar brengt en een golf van geweld op gang brengt.

Fotogalerij "Candyman" (1)

Candyman - Foto 1

Mening van de pers

Knack
'Dat horrorfilm Candyman uit 1992 een tweede leven krijgt in 2020 lijkt wel voorbestemd'
25 september is het zover: dan komt de spirituele opvolger van de horrorklassieker Candyman in de bioscoop. Als zelfverklaarde cinefiel zou ik sceptisch moeten staan tegenover reboots en sequels, maar het fantoom met de haak-waar-zijn-hand-zou-moeten-zijn en de bijen in de bek is in de magische handen van schrijver Jordan Peele ( Get Out, Us) en regisseur Nia DaCosta ( Little Woods). Mijn oprechte excuses indien mijn figuurlijke saliveren uw blad verpapt tot papier-maché. Verder lezen

Uw mening

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws over "Candyman"

Coronavirus: update over het uitstel van grote filmreleases - Actueel

Coronavirus: update over het uitstel van grote filmreleases

De filmsector wordt, net als de evenementsector, sterk beïnvloed door de maatregelen van de overheid ter bestrijding van het coronavirus. Zozeer zelfs dat Hollywood de release van grote kaskrakers uitstelt (soms zelfs meerdere malen). Cinenews maakt de balans op. Verder lezen...

"Candyman" is geselecteerd in...

Andere films nu in de bioscoop...

Wrong Turn - Horror

Wrong Turn

Horror 
Snake Eyes

Snake Eyes

 
18 augustus 2021

Newsletter

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Trailers

Onze selecties