Het indrukwekkend palmares van regisseur Yorgos Lanthimos

Grieks filmregisseur Yorgos Lanthimos heeft zich in de afgelopen twee decennia gevestigd als een van de meest innovatieve en invloedrijke filmmakers van zijn generatie.
Het indrukwekkend palmares van regisseur Yorgos Lanthimos

Grieks filmregisseur Yorgos Lanthimos heeft zich de afgelopen twee decennia gevestigd als een van de meest innovatieve en invloedrijke filmmakers van zijn generatie.

Hij heeft een unieke stijl die zich kenmerkt door absurditeit, donkere humor en scherpe maatschappijkritiek dat zowel critici als het publiek weet te fascineren.

Van zijn internationale doorbraak "Dogtooth" (2009) tot zijn eerste Engelstalige film "The Lobster" en recente wereldwijde Hollywoodsuccessen als "The Favourite" en "Poor Things", met iedere nieuwe filmcreatie weet Lanthimos de verwachtingen te tarten en zijn publiek uitdagen!

Dit is opnieuw het geval voor "Kinds of Kindness", zijn nieuwste meesterwerk dat nu woensdag in alle Belgische cinemazalen verschijnt. Ter ere van deze nieuwste release plaatsen wij het indrukwekkend palmares van Yorgos Lanthimos in de kijker:

Kinds of Kindness
1
juli 2024

Kinds of Kindness

 Regie: Yorgos Lanthimos"Kinds of Kindess" is een drieluik over een man zonder keuze die controle probeert te krijgen over zijn eigen leven; een politieagent die gealarmeerd is omdat zijn vermiste vrouw is teruggekeerd en een ander persoon lijkt; en een vrouw die vastbesloten is om een specifiek iemand te vinden met een... Verder lezen... Trailers
Kinetta
8

Kinetta

 Regie: Yorgos LanthimosDe onverzorgde en armzalige badplaats Kinetta, buiten het toeristenseizoen. Een agent in burgerkleding (Costas Xikominos) met controlfreak neigingen, heeft een oog voor Russische vrouwen en een obsessie voor BMW's. Hij bundelt de krachten met de al even excentrieke medewerker van een fotozaak (Aris... Verder lezen... Trailers
O kalyteros mou filos
9

O kalyteros mou filos

 Wanneer Konstadinos een vlucht mist en onverwacht thuiskomt, vindt hij zijn vrouw in bed met zijn beste vriend. Geschokt verlaat hij het huis zonder hen te laten weten wat hij heeft gezien en begint door de straten van Athene te zwerven. Trailers
 

 Meningen

 Onze andere lijstjes


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: