5 ijzersterke films over Napoleon Bonaparte

Volgende week woensdag 22 november verschijnt Napoleon in de Belgische cinemazalen. Deze langverwachte release gebaseerd op het historische figuur Napoleon Bonaparte, vertolkt door de enige echte Joaquin Phoenix, werd geregisseerd door Ridley Scott.
5 ijzersterke films over Napoleon Bonaparte

Volgende week woensdag 22 november verschijnt Napoleon in de Belgische cinemazalen. Deze langverwachte release gebaseerd op het historische figuur Napoleon Bonaparte, vertolkt door de enige echte Joaquin Phoenix, werd geregisseerd door Ridley Scott. 

Scott is echter niet de enige die aan de slag gaan met het dramatisch en conflictrijk leven van Napoleon. Ook Steven Spielberg werkt momenteel aan  een zevendelige Limited Series voor HBO gebaseerd op een Stanley Kubrick's originele script.

We kunnen bijna spreken van een soort popcultuur heropleving voor de beroemde Franse militaire bevelhebber en politieke leider.

Maar deze aankomende projecten zijn lang niet de enige Napoleon-gerelateerde media die er zijn, want over de jaren heen zijn er al talloze films gerealiseerd over Napoleon, waarvan vele klassiekers zijn geworden.

Kortom, ben jij superongeduldig om de nieuwe Napoleon-film van Ridley Scott te gaan kijken in de zalen? Wij stillen je honger graag alvast even met de allerbeste films over Napoleon die tot op heden verschenen zijn?

Waterloo
1

Waterloo

 Regie: Sergey BondarchukTot zijn woede wordt Napoleon Bonaparte na een nederlaag verbannen naar het eiland Elba. Hij laat het hier niet bij zitten en weet met duizend man terug te keren naar het vasteland, waar hij vervolgens steeds meer troepen weet te verzamelen. Wanneer hij een groot leger gevormd heeft, gaat hij de... Verder lezen... Trailers
Napoléon
3

Napoléon

 Het Napoleontische epos van Abel Gance in zijn meest complete versie, met nieuwe muziek van Carmine Coppola. Het werd vertoond in de Zenith tijdens het Fête du Cinéma met de beroemde drieluiken. Trailers
The Emperor's New Clothes
4

The Emperor's New Clothes

 Op het eiland Sint-Helena wacht Napoleon Bonaparte op het einde van zijn ballingschap. Een clandestien netwerk van Bonapartisten broedt een plan uit om hem in staat te stellen terug te keren naar Parijs. Een man zal zijn plaats innemen op Sint-Helena, terwijl hij eropuit trekt om de macht te... Verder lezen... Trailers
Napoleon
5

Napoleon

 1821. Enkele ogenblikken na de dood van Napoleon op het eiland Sint-Helena werd Talleyrand bestookt met vragen van zijn vrienden. Als antwoord op hun aandringen begon de diplomaat te vertellen over het leven van de voormalige keizer, van zijn jeugd tot zijn militaire heldendaden en ontgoocheling. Trailers
 

 Meningen

 Onze andere lijstjes


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: