About Time - Bespreking Cinema

   - 

Ooit Four Weddings and a Funeral gezien? Dan weet u hoe het hart van de Britse scenarist/regisseur Richard Curtis klopt.

De man smelt voor romantiek maar gooit er graag een ondeugend sausjes bovenop. En die mix smaakt lekker, als hij niet ongestoord zijn gang mag gaan. Laat je hem zijn scripts zelf regisseren, dan krijg je zeer ongelijke resultaten als Notting Hill, The Boat That Rocked en nu About Time, verhalen die weliswaar geregeld geestig uit de hoek komen maar finaal verloren lopen in hun eigen wereld.

Curtis is namelijk niet alleen verliefd op zijn eigen woorden (dat kan je wel meer scenaristen aanwrijven), hij heeft de vervelende gewoonte om steeds zoetsappiger te worden naarmate het verhaal vordert. Wat in het begin nog fris, charmant en intrigerend was, verliest zo een groot deel van zijn kwaliteiten en blijft onvermijdelijk op de maag liggen.

En troeven heeft About Time nochtans zeker. Hoofdrolspeler Domnhall Gleeson (zoon van de al even rosse Ierse acteur Brendan Gleeson) vindt het goeie evenwicht tussen onhandigheid en aantrekkelijkheid, Rachel McAdams is knuffelbaar als altijd en Bill Nighy gaat in de rol van de vader met de film lopen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel - Actueel
Actueel

Dwayne Johnson begraaft de strijdbijl met Vin Diesel

Na een aantal samenwerkingen in de Fast & Furious saga ontstond er een vete tussen de twee sterren, Dwayne Johnson en Vin Diesel. Er was sprake van rivaliteit, kritiek en spot via sociale media. Maar deze vete is nu officieel verleden tijd. Dwayne Johnson deed een officiële aankondiging op Twitter. Verder lezen...
About Time

About Time

Science-Fiction, Drama, Romantische komedie  Regie: Richard Curtis Met: Rachel McAdams, Bill Nighy, Tom Hollander Op zijn 21ste ontdekt Tim Lake (Domhnall Gleeson) dat hij door de tijd kan reizen. Na het zoveelste teleurstellende oudejaarsfeestje krijgt Tim van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat alle mannen in hun familie door de tijd kunnen reizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel wat... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: